+ Vrouw beroofd bij pinautomaat in Apeldoorn

Geplaatst op 15 december 2009, om 20:01 uur

APELDOORN – Op maandagmiddag 14 december is in Apeldoorn een 71-jarige vrouw uit die plaats bestolen van haar geld toen zij aan het pinnen was.

De vrouw was rond 16:00 uur aan het pinnen bij een pinautomaat aan de Linie. Toen de Apeldoornse net klaar was met de transactie, pakte een onbekende man het geld weg uit de uitgiftelade. Er vond een strubbeling tussen beiden plaats, waarna de man wist te ontkomen. Getuigen zagen de dief bij iemand in een wit bestelbusje stappen, dat er vervolgens vandoor ging. Via de Veenhuizerweg reed de auto naar de Ontvangst en verdween in de wijk Osseveld. De politie heeft de beroving in onderzoek en vraagt getuigen, die zich nog niet gemeld hebben bij de politie, contact op te nemen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Vernieler keert zich tegen politie

APELDOORN – De politie heeft op maandagavond 14 december in zijn woonplaats een 49-jarige Apeldoorner aangehouden voor vernieling van een lamp.

De politie kreeg om 22:35 uur de melding dat in de Vogelbuurt een conflict gaande was tussen twee buren. Eén van hen bleek een lamp van de woning van de ander te hebben vernield. Toen agenten ter plekke kwamen, keerde de vernieler zich tegen de politie. Hij kwam op de agenten aflopen met een aluminium pijp. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van de agenten, liet de Apeldoorner de pijp niet vallen. De agenten moesten zelfs pepperspary moesten gebruiken om de man aan te houden. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De man krijgt een proces-verbaal.