+ Apeldoorner (18) na achtervolging aangehouden

Geplaatst op 27 januari 2010, om 16:01 uur

politieberichtenAPELDOORN – De politie heeft woensdagochtend 27 januari een 18-jarige jongeman uit Apeldoorn aangehouden na een achtervolging. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en dat was de reden waarom hij voor de politie op de vlucht ging.

Agenten zagen enkele mannen in een auto rijden en wilden de bestuurder controleren. Er werd een stopteken gegeven, maar hier werd geen gevolg aan gegeven. Op een gegeven moment verhoogde de bestuurder zijn snelheid en ging er vandoor. Op afstand gevolgd door een politiebus maakte de bestuurder meerdere verkeersovertredingen. Hij reed met hoge snelheid en negeerde menig rood verkeerslicht. Via de politiemeldkamer werden meerdere politie-eenheden op de hoogte gesteld van de rijrichting en werd getracht de auto in te sluiten.

Op een gegeven moment liet men de auto op de Meerkoetweg staan. De inzittenden gingen er vandoor, maar korte tijd later konden zij worden aangehouden. Bleek dat de 18-jarige bestuurder zonder rijbewijs aan de politie trachtte te ontkomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist gewond bij ongeval Loenen

LOENEN – Een 37-jarige automobilist uit Apeldoorn raakte dinsdagochtend 26 januari gewond toen hij op de Beekbergerweg in Loenen, ter hoogte van de afrit van de snelweg A50, in aanrijding kwam met een andere personenauto.

De hulpdiensten kregen omstreeks 08:30 uur de melding van de aanrijding. Een 43-jarige automobilist uit Rijssen had vanaf de afrit van de snelweg A50 geen voorrang gegeven aan de van links komende automobilist uit Apeldoorn die over de Beekbergerweg reed. Het gevolg was een flankaanrijding waarbij de Apeldoorner gewond raakte. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.