+ Extra parkeercontroles in centrum Doetinchem

Geplaatst op 27 januari 2010, om 15:57 uur

boeteDOETINCHEM – De politie zal de komende tijd streng en extra controleren op het onjuist parkeren tijdens horecaweekenden in het centrum van Doetinchem.

De politie voert deze controles uit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners en eigen waarneming. Zo werden afgelopen weekend, 23 en 24 januari, 28 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen. Met name parkeren zonder vergunning, rijden in voetgangersgebied en parkeren op invalidenparkeerplaats vielen daarbij op. De politie hoopt met deze strenge controles tijdens de horeca-uren in onder meer de Korte Kapoeniestraat, Grutstraat, Hamburgerstraat, Walstraat en Heezenstraat de overlast terug te dringen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hardrijder moet mee naar politiebureau

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdagochtend 26 januari een 35-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden. Hij reed met zeer hoge snelheid over de Bedrijvenweg in Doetinchem en had een defect remlicht. Tevens kon de bestuurder bij controle geen rij- en kentekenbewijs tonen en had ook geen enkel legitimatiebewijs.

De politie zag de man omstreeks 11:30 met zeer hoge snelheid rijden op de Bedrijvenweg, over het gedeelte tussen de Ondernemingsweg en de rotonde met de Havenstraat. Hij reed harder dan 85 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan. De bestuurder negeerde in eerste instantie het stopteken dat de politieauto voerde. Op de Havenstraat net voorbij de spoorwegovergang kon de politie de man staande houden. Hij kon zich op geen enkele wijze legitimeren. Vervolgens heeft de politie de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd zijn identiteit gecontroleerd en met een boete voor de snelheidsovertreding en het niet voldoen aan de legitimatieverplichting, is de man weer heengezonden.

Automobiliste onwel bij aanrijding

WINTERSWIJK – Een 20-jarige vrouw uit Winterswijk raakte dinsdagavond 26 januari onwel nadat zij door nog onbekende oorzaak met haar auto tegen een boom botste.

De hulpdiensten kregen omstreeks 21:30 uur de melding van de aanrijding. De automobiliste reed over de Rondweg Zuid in Winterswijk, komend uit de richting van de Corleseweg. Door nog onbekende oorzaak raakte zij van de weg en reed tegen een boom aan de andere zijde van de weg. Toen de politie arriveerde was de bestuurster al uit de auto geweest, maar door hulpvaardige omstanders weer op haar achterbank gezet, doordat ze onwel werd. De vrouw is met rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeerscontroles

RUURLO/BORCULO – De politie van de gemeente Berkelland heeft dinsdag 26 januari op diverse locaties in onder meer Ruurlo, Borculo en Eibergen verkeerscontroles gehouden. Er werd met name gecontroleerd op de fietsverlichting.

Met name op de Borculoseweg tussen Ruurlo en Borculo werd gecontroleerd vanwege klachten over schoolgaande jeugd die met meerdere personen naast elkaar zouden fietsen. Hiervoor werd uiteindelijk één boete uitgeschreven. Verder werden drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en zeven fietsers voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting. Op de Diepenheimseweg in Neede kreeg een automobilist een bon wegens een snelheidsovertreding. Hij reed ruim 100 km/u, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. Ook op de Wessel van Eylllaan in Borculo werd een automobilist bekeurd. Deze bestuurder had zijn ruiten niet schoongeveegd met als gevolg dat hij door de bevroren autoruiten onvoldoende tot nagenoeg geen zicht op de weg had.