+ Verdachten beroving met bedreiging aangehouden

Geplaatst op 29 januari 2010, om 16:56 uur

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 28 januari twee 16-jarige jongens uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot beroving, die afgelopen zondag in het Verzetsstrijderspark in Apeldoorn plaatsvond.
Bij deze beroving is een viertal jongens in het Verzetsstrijderpark in Apeldoorn door drie andere jongens bedreigd, ondermeer met steekvoorwerpen. Na de bedreiging gingen zij er zonder buit vandoor. Niemand raakte gewond.

Donderdagavond zijn de twee verdachten in het centrum van Apeldoorn herkend door enkele jongeren die slachtoffer en/of getuige waren van de poging beroving in het Verzetsstrijderspark. Zij attendeerden de politie, die direct met meerdere collega’s ter plaatse kwam. De twee jongens werden aangetroffen in het bijzijn van vier andere jongens. Geen van de jongeren kon zich identificeren. Bij één van de twee 16-jarige verdachten is een mes aangetroffen en in beslag genomen. De hele groep van zes jongens is meegenomen naar het politiebureau. De twee 16-jarigen zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor, de vier andere jongens zijn heengezonden nadat hun identiteit was vastgesteld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Winkeldief aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdag 29 januari een 58-jarige man uit Beekbergen verhoord over een winkeldiefstal. De man had een fles drank gestolen bij een supermarkt aan de Asselsestraat in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 14:30 uur de melding van de winkeldiefstal. Het winkelpersoneel had de man in de kraag gevat toen hij zonder te betalen voor een fles drank, die de man onder zijn jas had verstopt, de winkel wilde verlaten. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Met een winkelverbod en proces-verbaal is de man weer heengezonden.

Diefstal autowielen


APELDOORN
– Bij een personenauto die geparkeerd stond aan Het Kasteel in Apeldoorn, zijn in de nacht van woensdag op donderdag 28 januari de wielen gestolen. De eigenaar trof zijn auto ’s ochtends op een paar stenen aan.

De politie kreeg omstreeks 08:00 uur de melding van de diefstal. Toen de eigenaar ’s ochtends met zijn auto wilde vertrekken, zag hij dat alle vier de autowielen waren gestolen. De auto stond op stenen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben van de diefstal om de politie te bellen via 0900-8844.

Aanrijding onder invloed van alcohol

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 29 januari een 29-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man veroorzaakte een aanrijding op de Eksterweg.

De politie kreeg rond 23:00 uur de melding van de aanrijding. De 29-jarige automobilist was op de Eksterweg in Apeldoorn tegen een naast de weg geparkeerde personenauto gereden. De eigenaar van deze auto, een 40-jarige man, zag dit vanuit zijn woning gebeuren. Door de klap was de geparkeerde personenauto tegen de daarvoor geparkeerde auto gebotst. Vervolgens ging de 29-jarige automobilist er vandoor. Mede dankzij het genoteerde kenteken kon de politie hem even later aanhouden op het Hofveld in Apeldoorn. Direct was duidelijk dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol was omdat hij met dubbele tong sprak en onvast ter been was. De man bleek niet voor rede vatbaar, waarop hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,9 promille en bleek hij ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.