+ Yoghurt dief betrapt - GelreNieuws        

+ Yoghurt dief betrapt

Geplaatst op 23 januari 2010, om 20:25 uur

APELDOORN – Een 48-jarige man uit Voorst heeft vrijdagmiddag 23 januari in Apeldoorn ervaren dat gestolen goed onder een trui niet gedijt. Hij nam rond 16.20 uur enkele verpakkingen met yoghurt en pudding weg uit een supermarkt aan de Asselsestraat.

Medewerkers van de winkel achtervolgden de man en nabij de kruising met de Wilhelmina Druckerstraat kon hij worden beetgepakt. In afwachting van de gewaarschuwde politie hielden twee winkelmedewerkers de man in bedwang door op hem te gaan zitten, terwijl hij op de grond lag. Toen de politie ter plaatse kwam bleek al snel waar de man de buit verstopt had. Zijn kleding rond zijn buik bleek besmeurd met yoghurt. In een tas die de man bij zich had, trof de politie bovendien enkele boeken, die, kort daarvoor, waren ontvreemd bij een boekwinkel aan de Asselsestraat. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Alerte getuige betrapt winkeldief twee maal

APELDOORN – Een alerte getuige heeft de politie op het spoor gezet van een 52-jarige winkeldief uit Beekbergen, die vrijdagmiddag rond 13.00 uur in de Oranjerie in Apeldoorn kon worden aangehouden.

De getuige zag aanvankelijk dat de verdachte bij een winkel een dvd wegnam en zonder te betalen de winkel verliet. Het gewaarschuwde personeel trof de dvd niet aan, waarna de 52-jarige zijn weg vervolgde. Dezelfde getuige zag even daarna, dat de verdachte in een andere winkel een ring en een bril meenam zonder te betalen. De getuige pakte de man vast waarop hij de bril en ring weggooide. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Vaassenaar ingesloten na mishandeling

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 januari een 22-jarige man uit Vaassen aangehouden op het Caterplein, nadat hij  een 29-jarige Apeldoorner in het gezicht had geslagen.

Het incident vond rond 04.00 uur plaats. De aanleiding werd niet duidelijk. De Vaassenaar bleek onder invloed van alcohol. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Twee man vast na bedreiging en niet voldoen vordering

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 januari twee mannen van 18 en 22 jaar uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van veroorzaken van overlast, bedreigingen en het niet verwijderen na een vordering van de politie.

Rond 02.45 uur werd het tweetal met nog twee anderen uit een horecazaak aan de Nieuwstraat gezet. Op straat gedroegen zij zich agressief en recalcitrant. De oudste bedreigde en beledigde bij de aanhouding de politiemensen. De jongste wilde niet meewerken om de binnenstad te verlaten. Beiden werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.