Autobedrijf in Brummen overvallen - GelreNieuws.nl

Autobedrijf in Brummen overvallen

Geplaatst op 12 februari 2010, om 21:45 uur

Foto 112alarm.comBRUMMEN – Vrijdagavond 12 februari is er een overval gepleegd op een autobedrijf aan de Hazenberg in Brummen. De eigenaar van het bedrijf en een aanwezige kennis raakten lichtgewond nadat er een worsteling ontstond met de overvallers. De overvallers zijn er zonder buit vandoor gegaan.

De politie ontving rond 18:40 uur een melding over de overval. Twee gemaskerde mannen, waarvan een bewapend met een steekwapen, hadden de twee in het pand aanwezige mannen bedreigd. Er ontstond een gevecht tussen de overvallers en de aanwezige mannen. De twee mannen lieten zich niet overmeesteren, waarna de overvallers er op enig moment zonder buit te voet vandoor zijn gegaan, in de richting van het spoor.

Van de overvallers is bekend dat het om twee jonge mannen ging met een donker getinte huid, met een normaal postuur. Beide droegen donkere kleding. Mogelijk zijn ook zij lichtgewond geraakt als gevolg van hun worsteling met de twee mannen. Meerdere eenheden van de politie, inclusief een hondengeleider met hond, hebben nog gezocht naar de overvallers, maar ze niet aangetroffen.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en verklaringen opgenomen van de eigenaar van het bedrijf en zijn kennis. Zij zullen ook in contact gebracht worden met Slachtofferhulp. De mannen hoefden niet naar het ziekenhuis, maar zijn met hun verwondingen wel naar een huisarts geweest.

Na de overval heeft de politie een SMS-bericht verstuurd aan alle bij SMS-alert aangesloten buurtbewoners. Ook is er een buurtonderzoek ingesteld. Als er mensen zijn die iets hebben gezien of informatie hebben over de overval, kunnen zij de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).