Nieuw hulpverleningsvoertuig in Zutphen gearriveerd - GelreNieuws.nl

Nieuw hulpverleningsvoertuig in Zutphen gearriveerd

Geplaatst op 12 februari 2010, om 19:08 uur

foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN –
Nadat eerder al twee gloednieuwe bluswagens waren afgeleverd, is vrijdag ook het nieuwe hulpverleningsvoertuig van de Zutphense brandweer op de kazerne gearriveerd.

In het hulpverleningsvoertuig zit aanvullend materieel en gereedschap dat niet op een standaard bluswagen zit. Zo wordt een het hulpverleningsvoertuig meegestuurd naar (verkeers)ongevallen waarbij mensen bekneld zijn geraakt. Op de wagen zit zwaar gereedschap om auto’s en vrachtwagens open te knippen. Maar het voertuig kan ook worden ingezet bij gas- of waterlekkages.

Het is een MAN chassis, opgebouwd door HDS-Brandweertechniek uit Hoogeveen. Hij vervangt  het verouderde Mercedes hulpverleningsvoertuig(6-73). De nieuwe wagen (8271) is uitgerust met de modernste middelen en de nieuwste technische snufjes.

De twee nieuwe blusvoertuigen zijn inmiddels in gebruik genomen. Nadat het personeel bijgeschoold is voor het nieuwe hulpverleningsvoertuig zal deze ook in gebruik worden genomen. Wanneer de drie wagens officieel worden overgedragen is nog niet bekend.