+ Automobilist gooit hamer door voorruit vrachtwagen

Geplaatst op 11 februari 2010, om 13:59 uur

ZUTPHEN – Op woensdagmiddag 10 februari heeft de politie een 30-jarige Zutphenaar aangehouden voor vernieling. De man vernielde tijdens een verkeersconflict onder andere de voorruit van een vrachtwagen.

Het conflict ontstond rond 17:45 uur. Een vrachtwagenchauffeur wilde aan de Coehoornsingel in Zutphen een spoorwegovergang oversteken. Omdat zijn combinatie erg lang was moest het tegemoetkomende verkeer even wachten. De 30-jarige man kwam met zijn personenauto richting de spoorwegovergang rijden. Hoewel er een rij auto’s stond te wachten, haalde hij de voertuigen in waardoor hij voor de overgang op de verkeerde weghelft stond. De vrachtauto kon daardoor niet doorrijden. De automobilist stapte uit om verhaal te halen en zou daarbij agressief geworden zijn. Er ontstond een worsteling tussen de beide bestuurders.

Nadat beide bestuurders weer bij hun eigen voertuigen waren gooide de Zutphenaar plotseling een hamer door de voorruit van de vrachtauto. De chauffeur alarmeerde de politie. De automobilist ging er vandoor echter kon hij korte tijd later door de agenten worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Van de weg door sneeuw en gladheid

LAREN/ZUTPHEN – Op woensdag 10 februari hebben zich in het politiedistrict de IJsselstreek diverse sneeuwongevallen voorgedaan.

Een 26-jarige automobilist uit Wezep reed omstreeks 17.15 uur op de Dwarsdijk in Laren (Gld) en wilde rechtsaf de Markeloseweg oprijden. Door de gladheid raakte hij in een slip en kwam in botsing met de auto van een 22-jarige man uit Laren. Deze kwam met zijn auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept.

Een 43-jarige man uit Ermelo is omstreeks 17.30 uur met zijn auto op de Weg naar Voorst in Zutphen van de weg geraakt. Via het talud kwam hij in een stoppelveld terecht. Hij raakte niet gewond en ook hier moest een takelbedrijf hulp bieden.