+ Automobiliste ziet fietsster over het hoofd

Geplaatst op 11 februari 2010, om 13:56 uur

VORDEN – Een 18-jarige fietsster uit Vorden is woensdag 10 februari met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Bij een aanrijding op de Zutphenseweg werd zij over het hoofd gezien door een automobiliste.

Een 58-jarige Vordense wilde vanaf de Miskelkampweg de rijbaan van de Zutphenseweg oprijden. Hierbij zag zij de fietsster over het hoofd. De vrouw liep beenletsel op en werd in afwachting van de ambulance opgevangen bij buurtbewoners. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Veel ongevallen door sneeuw en gladheid

ACHTERHOEK – Ook in de Achterhoek hebben zich woensdag 10 februari diverse sneeuwongevallen voorgedaan. Voor zover bekend liepen slechts enkele bestuurders lichte schrammen en kneuzingen op. Diverse auto’s moesten door sleepbedrijven worden opgehaald.

In Winterwijk belandde een 34-jarige inwoner uit die plaats rond 14.45 uur met zijn auto in een beek. Hij reed over de Bekeringweg vanuit de richting Kotten en raakte op een gegeven moment in een slip. Hij belandde in de berm en kwam op zijn kop in de beek terecht. Via het raam kon de bestuurder uit de auto klauteren. De man liep enkele kneuzingen op. De auto moest met de nodige waterschade uit de beek gehaald worden.

Een plaatsgenoot raakte aan het begin van de avond op de Wooldseweg in Winterswijk in een slip. De auto kwam met z’n neus in een greppel en agenten troffen op de auto een briefje aan: ’morgen wordt hij afgesleept’.

In Aalten is een mevrouw met haar fiets op de Hogestraat onderuit gegaan. De valpartij deed zich omstreeks 16.10 uur voor. Een ambulanceverpleegkundige stelde vast, dat de vrouw niet naar het ziekenhuis hoefde.

Op de Varsseveldseweg in Aalten raakte rond 16.40 uur een 42-jarige automobilist uit Doetinchem in een slip. Hij belandde met de auto op de kop in een droge sloot. Hij raakte niet gewond.

Bewoners aan de Speulbrinkstraat in Borculo ontdekten omstreeks 20.50 uur dat er een auto van de weg was geraakt en door hun tuin was gereden. Een boompje, struiken en het grasveld raakten beschadigd. Diepe bandensporen waren de stille getuigen van het gebeurde, want tot op heden heeft de bestuurder zich niet gemeld. Deze wordt verzocht contact met de gedupeerden of de politie op te nemen. Getuigen wordt verzocht 0900 – 8844 te bellen.