+ Inbreker op heterdaad betrapt

Geplaatst op 24 februari 2010, om 19:05 uur

ZUTPHEN – Een 38-jarige man uit Zutphen is in de nacht van dinsdag op woensdag 24 februari op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Handelskade in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 23:30 uur via de alarmcentrale de melding van de inbraak. Een beveiligingsmedewerker was al ter plaatse en gaf aan dat de dader zich nog in het pand bevond. Een raam was geforceerd om binnen te komen. Het pand werd door meerdere beveiligingsmedewerkers en agenten afgezet. Samen met een politiehond doorzocht de politie het pand en trof daar de 38-jarige Zutphenaaar. Hij had zich onder enkele bureaus verstopt. Hij had ook al een  beeldscherm van een computer losgekoppeld om mee te nemen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Politie zoekt getuigen van tasjesroof

ZUTPHEN – De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof op donderdagavond 18 februari in de Bornhovestraat in Zutphen.

Een 64-jarige vrouw uit Zutphen werd omstreeks 19:30 uur op bovengenoemde locatie van haar tas beroofd. Twee jongemannen renden langs de vrouw heen waarbij één van hen de schoudertas van haar schouder rukte. Vervolgens rende het duo via het Oskampstraatje in de richting van het Miro. De politie is een onderzoek gestart en weet inmiddels dat meerdere mensen getuige zijn geweest van de tasjesroof. Ook zouden anderen de vluchtende verdachten in de buurt van de Polsbroek hebben gezien. De politie wil hen dringend spreken en vraagt hen te bellen met 0900-8844.