Politie treft gevaarlijke chemicaliën in schuurtje - GelreNieuws        

Politie treft gevaarlijke chemicaliën in schuurtje

Geplaatst op 24 februari 2010, om 19:01 uur

EOC. ArchieffotoWAPENVELD – De politie, heeft woensdagmorgen 24 februari met ondersteuning van deskundigen van het EOC (Explosieven Opruimings Commando) een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Hoenderweg in Wapenveld.

In een schuurtje bij de woning werden onder meer diverse chemicaliën aangetroffen, die al dan niet in een bepaalde samenstelling, een explosie zouden kunnen veroorzaken.

De politie ging naar het betreffende pand om een man aan te houden op verdenking van betrokkenheid bij het incident van 1 januari 2010 waarbij een vuurwerkbom tot ontploffing werd gebracht bij de Rabobank in Wapenveld.

De politie heeft de 25-jarige man, medebewoner van het pand, die de eigenaar van de verboden chemicaliën bleek te zijn, voor verhoor en nader onderzoek aangehouden.

Uit voorzorg werden tijdens het onderzoek de betreffende woning en een naastgelegen woning ontruimd. Ook de brandweer en de ambulancedienst waren uit voorzorg ter plaatse beschikbaar.

De verschillende aangetroffen stoffen, werden in beslag genomen. Het betreft geen grote hoeveelheden. Het is nog niet duidelijk wat de verdachte met de aangetroffen stoffen beoogde te doen.