Verdachten gewelddadige beroving aangehouden

Geplaatst op 24 februari 2010, om 19:08 uur

APELDOORN – De politie heeft op dinsdag 23 februari in Apeldoorn een tweede verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling en beroving van een 22-jarige man uit Utrecht, op 6 december 2009.

Vrijdag 19 februari werd de eerste verdachte aangehouden; een 22-jarige Apeldoorner. De tweede verdachte die nu is aangehouden is een 27-jarige man, ook uit Apeldoorn. De 22-jarige verdachte is afgelopen maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in voorlopige hechtenis gesteld. De 27-jarige is ingesloten voor nader verhoor en wordt komende vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Beroving en mishandeling
De man uit Utrecht fietste in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 december rond 05:30 uur over de Marchantstraat in Apeldoorn, toen een auto met meerdere inzittenden hem eerst passeerde en even later vlak voor hem op het fietspad werd geparkeerd. Hierdoor werd de man gedwongen te stoppen.

Enkele inzittenden stapten uit waarna één van hen de fietser sloeg en schopte. Ook is hij beroofd van zijn telefoon. Één van de verdachten ging er op de fiets van de man uit Utrecht vandoor, de ander stapte weer in de auto, die vervolgens wegreed.

De fietser had vlak voor de beroving in de buurt een politieauto gezien. Hij is naar deze locatie gerend en heeft zo de politie gealarmeerd over de beroving. De politie heeft samen met de fietser nog gezocht naar de daders en de auto waar zij in zaten, maar deze niet meer aangetroffen. Wel is hierbij de fiets van de Utrechtenaar teruggevonden. De fietser liep bij het incident twee kleine verwondingen in zijn gezicht op, maar hoefde zich niet door een dokter te laten behandelen.