+ Politie int € 1700 aan openstaande boetes - GelreNieuws        

+ Politie int € 1700 aan openstaande boetes

Geplaatst op 10 februari 2010, om 15:50 uur

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 9 februari een 31-jarige inwoner van Zutphen in zijn woning aangehouden. De man had nog een boetebedrag openstaan en weigerde na meerdere vorderingen om deze te betalen.

De man wilde in eerste instantie niet meewerken aan zijn aanhouding en gooide zijn deur weer dicht voor de agenten. Nadat agenten dreigden om de deur te forceren, staakte de man zijn verzet en kon de politie hem aanhouden. Een 48-plaatsgenote werd ook aangehouden omdat zij de openstaande boetes niet betaalde. De man is naar een Huis van Bewaring gebracht, voor de vrouw is de boete alsnog betaald. In totaal hebben dinsdag vijf mensen hun boetes betaald. Het ging om een bedrag van in totaal 1700 euro.

Vooral fietsers op de bon bij verkeerscontrole in Zutphen

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 9 februari op diverse locaties in de wijk het Waterkwartier in Zutphen verkeerscontroles gehouden. Er werden totaal 60 boetes uitgeschreven, waarvan 42 voor het rijden door rood licht.

De politie hield de controles naar aanleiding van klachten uit de buurt. Op de kruisingen van de Gerard Doustraat met de Spittaalstraat en de Van Heemstraat met de Jan Vermeerstraat werden voornamelijk fietsers veelvuldig beboet voor het rijden door het rode verkeerslicht. Daarnaast werden er negen fietsers bekeurd voor het rijden zonder de juiste verlichting. Ook vier automobilisten die geen gordel droegen, kregen een bon en een bestuurder die niet handsfree aan het bellen was. Verder werd er een verkeersdeelnemer bekeurd voor het opgeven van een valse naam. Hij deed dit omdat hij zonder geldig rijbewijs reed.

Televisieschermen buitgemaakt bij woninginbraak

ZUTPHEN – Bij een woning aan de Weg naar Laren in Zutphen is dinsdag 9 februari ingebroken. Men is er vandoor gegaan met meerdere televisieschermen.

De bewoonster ontdekte de inbraak ’s avonds bij thuiskomst. Men is de woning binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Winkeldievegge betrapt door alarmbellen

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 9 februari een 24-jarige inwoonster van Zutphen verhoord over een winkeldiefstal. De vrouw was door het winkelpersoneel van een kledingwinkel aan de Overwelving in Zutphen in de kraag gevat toen zij de winkel verliet en de letterlijk de alarmbellen begonnen te rinkelen.

De politie kreeg omstreeks 18:00 uur de melding van de diefstal. De vrouw was op heterdaad betrapt toen zij de winkel verliet met in haar tas een blouse en broek die zijn niet had afgerekend. Bij het passeren van de alarmpoortjes ging het alarm af en werd de vrouw door het winkelpersoneel aangehouden. De politie heeft de vrouw overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Hier legde zij een bekennende verklaring af over haar daad. De kledingstukken zijn teruggegeven aan de winkel en de politie maakt proces-verbaal op.