Twee minderjarige aangehouden na straatroof in Zutphen

Geplaatst op 28 februari 2010, om 17:18 uur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 februari twee minderjarige jongens uit Wanpenveld aangehouden voor straatroof. De jongens zijn ingesloten. Justitie bepaalt wat er met hen gebeurt.

De politie kreeg omstreeks 03.50 uur de melding dat een 18-jarige man uit Aalten op de Lievevrouwenstraat in Zutphen was beroofd van zijn geld en sieraden. De man liep met een vriend over straat toen hij door twee jongens werd bedreigd en geslagen en vervolgens beroofd. Ook werd hij gedwongen om geld te pinnen. De jongen liep enkele oppervlakkige verwondingen op. De politie kon op aanwijzingen van een getuige één van de jongens aanhouden op de Lievevrouwestraat. De andere verdachte kon later in een woning in Zutphen worden aangehouden. Beide jongens zijn ingesloten. Justitie bepaalt wat er met de minderjarige verdachten gebeurt.

Dronken automobilist negeert rijverbod

TWELLO/WILP – Een 21-jarige man uit Apeldoorn is in de nacht van zaterdag op zondag 28 februari aangehouden nadat hij een rijverbod had genegeerd.

Agenten zagen omstreeks 02.20 uur een slapende man in een stilstaande auto op de Engelenburgstraat in Twello. De man moest blazen en hieruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De man kreeg hiervoor een rijverbod.

Toen de agenten de man korte tijd later alsnog zagen wegrijden werd hij op de Zonnebergstraat in Wilp aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder was niet in staat de ademanalyse af te leggen. Daarom is van hem een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.