+ Jongen beroofd in tankstation Drielander Harderwijk

Geplaatst op 28 februari 2010, om 17:25 uur

HARDERWIJK – Een 16-jarige jongen uit Harderwijk is in de nacht van zaterdag op zondag 28 februari beroofd van zijn geld in een tankstation bij de A28 in Harderwijk. De politie onderzoekt de zaak.

De jongen zat omstreeks 04.00 uur samen met een vriend wat te eten bij het tankstation Drielander toen een man plotseling zijn hoofd tegen de grond duwde en geld van hem en zijn 17-jarige vriend eiste. De 17-jarige had niets bij zich maar van de 16-jarige werd de volledige inhoud van zijn portemonnee meegenomen. De man ging er vervolgens vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 21 jaar met blond kort haar. Hij droeg een donker petje en een donkergrijs vest.

De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op zich te melden op telefoonnummer 0900 8844.

Twee aanhoudingen na vechtpartij in Harderwijk

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 februari twee mannen aangehouden na een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Flevoweg in Harderwijk.

De twee, een 20-jarige man uit Putten en een 25-jarige man uit Hellevoetsluis, kregen rond 04.10 uur ruzie met elkaar waarna een vechtpartij ontstond. Beide liepen verwondingen op. De aanleiding van de vechtpartij is nog onduidelijk. Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Dertien bestuurders betrapt bij Alcoholcontroles

ERMELO/PUTTEN – De politie heeft van zaterdag op zondag 28 februari alcoholcontroles uitgevoerd op verschillende plaatsen in Putten en Ermelo. Er werd 13 keer proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Ook werd er zeven keer een proces-verbaal opgemaakt voor niet werkende fietsverlichting, één voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en één voor het niet kunnen tonen van een legitimatie bewijs.

Van dertien processen-verbaal voor het rijden onder invloed werd van vijf bestuurders ook het rijbewijs gevorderd. Hierbij ging het om:

Een 24-jarige automobilist uit Putten werd omstreeks 22.05 uur op de Kerkstraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,8 te hebben. Ook een 27-jarige automobilist uit Putten ging in de fout. Hij moest omstreeks 23.45 uur op de Kerkstraat blazen en bleek teveel te hebben gedronken. Op het bureau bleek een alcoholpromillage van 1,6 promille. Een 38-jarige man uit Putten werd even na middernacht op de Voorthuizerstraat aangehouden. Hij spande de kroon met een alcoholpromillage van 1,8. Dit kostte hem dus zijn rijbewijs.

In Ermelo werd een 28-jarige man uit Harderwijk aangehouden.De automobilist werd omstreeks 23.00 uur op alcohol gecontroleerd op de Leuvenheimseweg in Ermelo. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 1,21 promille geconstateerd na de ademanalyse. Het ging hierbij om een beginnend bestuurder. Een 42-jarige automobilist uit Ermelo moest omstreeks 23.20 uur blazen op de Julianalaan in Ermelo. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 1,5 promille geconstateerd na de ademanalyse.

Aanhouding na diefstal fiets

VAASSEN/EMST – Een 28-jarige man uit Apeldoorn is zaterdag 27 februari aangehouden voor het stelen van een fiets op de Dorpsstraat in Vaassen. De fiets is terug naar de rechtmatige eigenaar.

De politie kreeg omstreeks 12.45 uur de melding dat er een fiets was gestolen op de Dorpsstraat in Vaassen. Na enig speurwerk kon een agent de verdachte later die dag, aan de hand van het signalement, op de Vaassenseweg in Emst aanhouden. De fiets inclusief de inhoud van de fietstassen konden aan de rechtmatige eigenaresse worden terugbezorgd.

Bromfietser onder invloed

OLDEBROEK – Een 17-jarige jongen uit Elburg is in de nacht van zaterdag op zondag 28 februari aangehouden voor het rijden onder invloed. De bromfietser had een alcoholpromillage van 1,9. Zijn bromfietscertificaat is ingevorderd.

De jongen, die op een bromfiets reed, werd omstreeks 01.40 uur op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek staande gehouden omdat hij geen helm droeg. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. De jongen moest tevens blazen en bleek onder invloed van alcohol. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de aldaar gehouden ademanalyse bleek een promillage van 1,9. Het bromfietscertificaat van de jongen is opgemaakt. Ook is er proces-verbaal opgemaakt. Justitie bepaalt verder wat er met deze minderjarige jongen gebeurt.

Politie zoekt getuigen aanrijding Harderwijk

HARDERWIJK – De politie in Harderwijk is op zoek naar getuigen van een aanrijding zaterdag 27 februari op de Selhorsterweg in Harderwijk. Hierbij raakte een 48-jarige man uit Harderwijk gewond. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen.

De man fietste omstreeks 18.50 uur op het fietspad van de Selhorstweg komend vanuit het centrum. Vanuit de richting Haaksepad kwam een zilvergrijze auto (model SUV) aanrijden. Hij sloeg linksaf en raakte hierbij het voorwiel van het slachtoffer.

Hierdoor kwam de man ten val. De fietst raakte beschadigd. De automobilist reed door. Het slachtoffer hield pijnlijke ribben over aan de aanrijding.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden op 0900 8844.

Jongens aangehouden na baldadigheid

ELBURG – De politie in heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 februari een 23- en een 24-jarige man uit Elburg aangehouden voor baldadigheid en vernieling op de Smeesteeg in Elburg.

Agenten die toezicht hielden zagen twee mannen lopen die tegen een prullenbak trapte en verlichting kapot gooiden. Ze bleken ook een aantal verkeersborden te hebben verplaatst op de Jufferstraat. De mannen zijn aangehouden en krijgen proces-verbaal.