+ Man rijdt zich vast op rotonde

Geplaatst op 27 februari 2010, om 17:27 uur

NUNSPEET – Een 23-jarige automobilist uit Nunspeet heeft zichzelf geen dienst bewezen door bij wijze van grap te proberen rechtdoor over een rotonde op de Elspeterweg in Nunspeet te rijden. Het busje van de man was hierbij ingegraven geraakt en zat muurvast.

Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 februari, rond 01:00 uur. Toen surveillerende agenten bij toeval langsreden en het busje op de rotonde zagen staan, is de bestuurder een blaastest afgenomen. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies op het politiebureau een promillage van 1,5. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. De sleepdienst is 1,5 uur bezig geweest om het busje van de rotonde af te krijgen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man onder invloed aangehouden

NUNSPEET – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 februari een 20-jarige man uit de gemeente Elburg aangehouden nadat hij was betrapt op rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Ook wordt hij verdacht van bedreiging en het opzettelijk vernielen van fietsen.

Rond 03:00 uur ontving de politie een melding over een man die fietsen zou hebben vernield, door er met zijn auto opzettelijk tegenaan te rijden, en mensen zou hebben bedreigd bij een café aan de Stationslaan in Nunspeet. De dader zou onder invloed zijn weggereden. De politie ging direct ter plaatse en zag de man rijden op de Stationslaan. De man is staande gehouden en een blaastest bevestigde dat hij onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In zijn bezit is een zakje wit poeder aangetroffen, vermoedelijk speed. Het zakje is in beslag genomen en de inhoud wordt onderzocht. Bij de ademanalyse blies de man, die een beginnend bestuurder bleek te zijn, 1,8 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De man ontkende opzettelijk fietsen te hebben vernield of iemand te hebben bedreigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er precies is gebeurd en zal alle betrokkenen horen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed op snelweg

HATTEM – Vrijdagavond 26 februari is een 43-jarige automobilist uit Utrecht op de A28 ter hoogte van Hattem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een politieman in zijn vrije tijd reed tegelijk met de man over de A28 en merkte op dat de man veel moeite had om een rechte lijn te houden. Ook de snelheid van de man wisselde sterk. De politieman seinde de meldkamer in, die vervolgens een politieauto de A28 op stuurde om de man staande te houden. Een blaastest wees uit dat de man inderdaad onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies hij 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal steigermateriaal

VAASSEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 februari is er een hoeveelheid steigermateriaal gestolen vanaf het terrein van een stichting aan de Laan van Fasna in Vaassen. Er was een hekwerk geforceerd om het terrein op te komen.

Er moet een voertuig gebruikt zijn bij deze diefstal. Het betreft een hoeveelheid steigermateriaal met een totale waarde van enkele duizenden euro’s. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen of tips. Daarvoor kan men de politie bellen via 0900-8844.