+ Politie zoekt getuigen verkeersongeval Ermelo - GelreNieuws.nl

+ Politie zoekt getuigen verkeersongeval Ermelo

Geplaatst op 26 februari 2010, om 15:23 uur

ERMELO – De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval op donderdag 25 februari op de rotonde van de Harderwijkerweg met de Nassaulaan in Ermelo. Een 36-jarige automobiliste uit Delft en een 24-jarige fietser uit Ermelo kwamen daar met elkaar in aanrijding. De fietser bleek onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 18:00 uur de melding van de aanrijding. Vermoedelijk fietste de man op bovengenoemde locatie tegen het verkeer in en botste op de rotonde tegen de auto van de vrouw die af wilde slaan om de Nassaulaan op te rijden. Een blaastest wees uit dat de fietser onderinvloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,2 promille blies. De politie maakt hiervoor proces-verbaal op. Eventuele getuige van het ongeval, kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Beveiligers betrappen inbrekers

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 26 februari met behulp van enkele medewerkers van een beveiligingsbedrijf twee mannen uit Almere van 22 en 24 jaar aangehouden op verdenking van inbraak cq diefstal.

De politie werd omstreeks 03:30 uur door beveiligingsmedewerkers gealarmeerd dat zij twee mannen had zien rommelen bij een geparkeerde vrachtauto aan de Stephensonstraat in Harderwijk. Toen zij een kijkje gingen nemen, rende het tweetal weg. De beveiligingsmedewerkers gingen erachter aan en konden één van de mannen, te pakken krijgen. Niet veel later hebben politieagenten de andere verdachte kunnen aanhouden. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal airbags bij autobedrijf

PUTTEN – Bij een autobedrijf aan de Stationsstraat in Putten zijn in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari een twintigtal airbags gestolen uit auto’s die op het bedrijfsterrein geparkeerd stonden.

De diefstal werd ’s morgens vroeg ontdekt. De auto’s waren niet afgesloten en stonden op een parkeerterrein dat achter het autobedrijf gelegen is. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

15-jarige rijdt zonder helm op bromfiets

ELBURG – Een 15-jarige jongen uit Doornspijk werd donderdag 25 februari op de Bloemsteeg in Elburg door agenten betrapt op het rijden op een bromfiets zonder helm. De jongen is bekeurd.

Surveillerende agenten zagen de jongen omstreeks 11:30 uur zonder helm rijden op de Bloemsteeg in Elburg.  De jongen bleek 15 jaar en dus niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een boete en zijn ouders werden ingelicht.