+ Tankstations doelwit van inbraken

Geplaatst op 25 februari 2010, om 14:05 uur

breekijzerHEERDE/HULSHORST/EPE – De politie doet onderzoek naar een serie inbraken bij verschillende tankstations in Heerde, Hulshorst en Epe in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kreeg in die nacht drie meldingen binnen van inbraken bij tankstations. Dit betrof er één op de snelweg A50 richting Zwolle nabij Heerde, één aan de Hoofdstraat in Epe en één bij de Hendriksbosch in Hulshorst. Er is in ieder geval sprake van een buit bij het tankstation in Hulshorst. Hier werd voornamelijk een grote hoeveelheid rookwaar weggenomen. Er werden deuren en ramen geforceerd om binnen te kunnen komen.

Man aangehouden na mishandeling

ERMELO – De politie heeft woensdagavond 24 februari op de Fokko Kortlanglaan in Ermelo een 38-jarige man uit Vught aangehouden voor mishandeling. Hij zou een 39-jarige man uit Harderwijk een bloedneus hebben geslagen.

De politie kreeg omstreeks 19:30 uur de melding van het incident. De Harderwijker wilde een vechtpartij die was ontstaan tussen de 38-jarige man uit Vught en een andere man sussen. De aanleiding van deze vechtpartij is niet bekend. Toen de Harderwijker tussen beiden kwam, kreeg hij van de man uit Vught een rake klap op zijn neus, met een flinke bloedneus tot gevolg. De politie heeft de man uit Vught aangehouden voor mishandeling en hem overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurder betrapt bij alcoholcontrole

HARDERWIJK – De politie heeft woensdagavond 24 februari een 27-jarige automobilist uit Nunspeet aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de bestuurder omstreeks 22:00 uur staande bij een alcoholcontrole op de Havendam in Harderwijk. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,9 promille blies. De man heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De automobilist betrof een zogeheten beginnend bestuurder. De politie maakt proces-verbaal op.