Alcoholmobilist na wilde achtervolging aangehouden

Geplaatst op 25 februari 2010, om 13:59 uur

Politieauto|Foto Errol EndeveldAPELDOORN/HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari met meerdere politie-eenheden een 28-jarige automobilist uit Apeldoorn achtervolgd.

De achtervolging begon in Apeldoorn, nadat de bestuurder weigerde te stoppen voor een verkeerscontrole en eindigde via de snelweg A1 en Garderen en Putten in Harderwijk. Hier werd de bestuurder door een politieauto klemgereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol.

De politie gaf de bestuurder omstreeks 04:20 uur op de Deventerstraat in Apeldoorn een stopteken voor een verkeerscontrole. De man weigerde hieraan te voldoen en ging er met hoge snelheid vandoor. Direct zette de politie een achtervolging in. Dit ging met zeer hoge snelheden op de snelweg A1 richting Amersfoort. De bestuurder doofde de verlichting van zijn auto en reed over de vluchtstrook om diverse voertuigen in te halen. Bij de afslag Kootwijk werd de rit voortgezet richting Garderen/Putten om uiteindelijk in Harderwijk uit te komen. Ter hoogte van de rotonde Hoofdweg/Vondellaan werd de auto klemgereden en werd ook de bestuurder, die later onder invloed van alcohol bleek, aangehouden. De Apeldoorner is overgebracht naar het politiebureau, waar hij 1,3 promille blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.