+ Verkeersdelinquent probeert boetes te ontlopen

Geplaatst op 13 februari 2010, om 16:19 uur

WARNSVELD – De politie heeft vrijdagmiddag 12 februari een 30-jarige man uit Hilversum aangehouden nadat hij meerdere verkeersovertredingen beging en een valse naam opgaf nadat hij aan de kant was gezet door de politie.

Rond 14:20 uur zagen agenten in burger de man meerdere verkeersovertredingen begaan, zoals het niet dragen van de gordel, plakken, te hoge snelheid en het negeren van een doorgetrokken streep. De man werd staande gehouden, maar gaf hierbij een valse naam op. Toen de politie dit ontdekte werd hij aangehouden, waarna hij alsnog zijn echte naam opgaf. De man bleek nog ruim 800 euro aan boetes te hebben openstaan, en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man heeft nog eens 6 boetes gehad voor zijn verkeersovertredingen en het opgeven van een valse naam.

Verkeerscontrole

EERBEEK – Donderdag 11 februari heeft de politie in de namiddag een algemene verkeerscontrole gehouden op de Harderwijkerweg in Eerbeek.

Er zijn ongeveer 50 gemotoriseerde voertuigen gecontroleerd. Al deze bestuurders hebben ook een blaastest gedaan, geen van hen bleek teveel gedronken te hebben. In totaal zijn 11 boetes uitgeschreven, ondermeer voor het fietsen zonder verlichting, het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van kenteken en/of rijbewijs.

Onder invloed achter stuur

BRUMMEN/GORSSEL – In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 februari heeft de politie twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01:20 uur werd een 44-jarige vrouw uit Gorssel staande gehouden op de Hoofdstraat in Gorssel. Een blaastest op straat gaf aan dat de vrouw onder invloed was. Hierop is zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij een promillage van 0,8 blies.

Rond 02:45 uur werd een 33-jarige man uit Hall staande gehouden op de Kleine Vosstraat in Brummen. Een blaastest op straat gaf aan dat ook hij onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,9 blies.

Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.