+ Man vernielt ruit politiebureau Ulft - GelreNieuws.nl

+ Man vernielt ruit politiebureau Ulft

Geplaatst op 13 februari 2010, om 16:18 uur

ULFT – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 februari een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het gooien van een fles tegen een auto en het vernielen van een ruit van het politiebureau, beide op De Blenk in Ulft.

Rond 04:30 ontving de politie een melding over een man die een fles tegen auto aangegooid zou hebben op De Blenk in Ulft. Hierdoor is een deuk in een portier van de auto ontstaan. Direct na ontvangst van de melding hoorden agenten een knal bij de toegangsdeur van het politiebureau. Er bleek een ruit van de toegangsdeur te zijn ingegooid en de politie zag een man weglopen in de richting van het park. De man is in het park aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongeman met pepperspray aangehouden

ULFT – Een 21-jarige man uit Ulft is vrijdagavond 12 februari aangehouden omdat hij pepperspray in zijn bezit had.

De politie controleerde de auto waarin de man met drie anderen zat rond 21:45 uur op De Blenk in Ulft. De 21-jarige bleek pepperspray in zijn bezit te hebben. Hierop is hij aangehouden. De man deed afstand van de pepperspray en zal een boete krijgen voor verboden wapenbezit.

Stappers beledigen agenten

DOETINCHEM – Twee mannen zijn vrijdagavond aangehouden nadat zij twee politieagenten, die bezig waren met een controle op parkeren in het voetgangersgebied van Doetinchem, hadden beledigd.

De politieagenten zagen op de Walstraat een auto zonder ontheffing staan vlakbij een café. De eigenaar van de auto werd gevraagd zijn auto weg te zetten, wat hij vervolgens ook deed. Vanuit het café werd daarna door iemand anders beledigingen geuit in de richting van de politieagenten. Toen deze 36-jarige man uit Etten werd aangehouden, begon ook een 23-jarige man uit Wehl de politie te beledigen. Ook hij is aangehouden. Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Beide mannen hebben een horecaverbod uitgereikt gekregen en kunnen een boete verwachten.

Roemenen aangehouden na wisseltrucs

DOETINCHEM – De politie heeft vrijdag 12 februari een Roemeense man en vrouw aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere wisseltrucs in Doetinchem.

Politieagenten liepen rond 16:20 uur langs een winkel aan de Synagogestraat, toen zij naar binnen werden gewenkt door iemand die de boel niet vertrouwde. De Roemeense vrouw was op dat moment in de winkel en had net aangegeven geld te willen wisselen. Bij het zien van de politie verliet de vrouw snel de winkel. Er was op dat moment geen geld weggenomen. Buiten de winkel stapte de vrouw snel in bij een man in een auto, die bij het zien van de politie duidelijk haast had om weg te komen. De man negeerde een stopteken van de politie. Dankzij het door de politie genoteerde kenteken en het feit dat meerdere eenheden uitkeken naar het voertuig, konden de man en vrouw even later alsnog worden aangehouden in Varsseveld.

Het duo wordt verdacht van het plegen van minstens twee wisseltrucs, en van een poging tot een wisseltruc bij de winkel aan de Synagogestraat, waar de vrouw werd gestoord door de politie. Van twee wisseltrucs waar wel in beide gevallen enkele tientallen euro’s zijn weggenomen heeft de politie inmiddels aangiftes opgenomen. De gedupeerden zijn een horecagelegenheid aan het Simonsplein en een kledingwinkel aan de Catharinastraat. De politie roept eventuele andere gedupeerden op om zich alsnog bij de politie te melden via 0900-8844. De man en vrouw zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het geld wat ze bij zich hadden, enkele honderden euro’s, is in beslag genomen.

Hennepplantage aangetroffen

SLIVOLDE – De politie heeft woensdag 10 februari een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Ulfsteweg in Silvolde. De 47-jarige bewoner van de woning is aangehouden.

In de woning werden in de kelder ruim 250 oogstrijpe planten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoner van de woning is aangehouden en na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Forse schade na inbraak in school

DOETINCHEM – In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 februari is er ingebroken in een school aan de Oude Rozengaardseweg in Doetinchem. Voor zover bekend is er niets weggenomen, wel is sprake van forse schade.

De politie ontving rond 02:10 een melding over de inbraak. Ter plaatse bleek een toegangsdeur met grof geweld ontzet te zijn en ook in een klaslokaal was sprake van schade aan een constructie waar een beamer aan vast zat. De politie stelt een onderzoek in.