+ Auto in sloot, bestuurder onder invloed

Geplaatst op 12 februari 2010, om 13:48 uur

ETTEN – Op donderdagavond 11 februari heeft de politie een 43-jarige man uit de gemeente Doetinchem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man was met zijn auto in de sloot beland.

Het ongeval werd rond 22:25 uur bij de politie gemeld. De automobilist reed over de Oude IJsselweg bij Etten, hij kwam vanuit de richting Ulft. De man verloor, vermoedelijk door gladheid, de controle over zijn auto waardoor hij in de sloot belandde. De gealarmeerde agenten kwamen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.5. Dat is drie keer de maximum toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Woninginbraak

VARSSEVELD – Tussen woensdagmorgen en donderdagmorgen 11 februari is er ingebroken in een woning aan de Prinses Marijkestraat in Varsseveld. Er zijn onder andere sieraden weggenomen.

Men is binnengekomen door een slot te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Inbreker betrapt

LICHTENVOORDE – Op donderdagavond 11 februari is er ingebroken in een woning aan de Pluto in Lichtenvoorde. Een oplettende buurman hoorde braakgeluiden en betrapte de inbreker. De man wist te ontkomen. Of er iets is weggenomen is nog onbekend.

Men was binnengekomen door een raam open te breken. De oplettende buurman hoorde rond 20:30 uur braakgeluiden waardoor hij even ging kijken. Toen hij richting het huis liep zag hij iemand wegvluchten. De buurtbewoner alarmeerde de politie die bij de woning een onderzoek heeft ingesteld. De politie is heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Inbraken

DOETINCHEM – Tussen woensdag en donderdagmorgen 11 februari is er ingebroken in een in aanbouw zijnde woning aan de Maria Montessoristraat in Doetinchem. Bij een woning aan de Vijverlaan heeft men getracht in te breken. In beide gevallen is er niets ontvreemd.

De inbraak in de woning aan de Maria Montessoristraat heeft plaatsgevonden tussen woensdagmorgen en donderdagmorgen. Men was binnengekomen door een raam open te breken. Vanuit de in aanbouw zijnde woning is vermoedelijk niets weggenomen.

In de nacht van woensdag op donderdag heeft men getracht in te breken in een woning aan de Vijverlaan in Doetinchem. De bewoners ontdekten de poging donderdagmorgen. Er was niemand binnen geweest.

De politie heeft de inbraak en poging daartoe in onderzoek.

Woninginbraak

GROENLO – Op donderdagavond 11 februari is er ingebroken in een woning aan de Eibergseweg in Groenlo. Er zijn onder andere sieraden weggenomen.

Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in de onderzoek.