Politie onderzoekt mogelijke ontvoering - GelreNieuws.nl

Politie onderzoekt mogelijke ontvoering

Geplaatst op 12 februari 2010, om 14:41 uur

RIETMOLEN – De mishandeling van een 31-jarige man in Rietmolen op zaterdag 7 februari j.l blijkt mogelijk een niet op zichzelf staand feit te zijn geweest. Een 21-jarige vrouw is die middag vermoedelijk tegen haar wil meegenomen.

Naast de die nacht aangehouden verdachte worden nog twee mannen verdacht van betrokkenheid bij deze mogelijke ontvoering. Beide mannen (25 en 28 jaar) hebben zich op woensdag 10 februari bij de politie gemeld en zijn aangehouden.

De politie zoekt voor het onderzoek contact met getuigen. Specifiek wordt gezocht naar mensen die bij een benzinestation in de buurt van Groenlo of Lichtenvoorde een rode Ford Mondeo stationwagon hebben gezien. Men kan bellen met 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Ernstige mishandeling
De politie kreeg omstreeks 17.00 uur een melding dat er een man aan de Ravenhorst in Rietmolen ernstig gewond was. Het slachtoffer bleek een 31-jarige in Rietmolen verblijvende Pool. Hij bleek ernstig mishandeld te zijn en is naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen.

Een 21-jarige vrouw die daar ook aanwezig was zou vervolgens  tegen haar wil door drie mannen in een auto zijn meegenomen. Aangezien hier duidelijkheid over verkregen moest worden èn de veiligheid van de vrouw niet in gevaar moest worden gebracht, is de politie achter de schermen direct een uitgebreid onderzoek begonnen.

Aanhoudingen
Dezelfde nacht werd elders in Gelderland een 22-jarige landgenoot van het slachtoffer aangehouden. Dit gebeurde met hulp van een arrestatieteam. Hierbij werd de vrouw ook aangetroffen en uit opgenomen verklaringen bestaat inderdaad het vermoeden dat de vrouw tegen haar wil is meegenomen.

Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt, heeft de afgelopen dagen een buurtonderzoek ingesteld en meerdere mensen verhoord. Hierbij kreeg zij duidelijkheid over de twee mogelijk betrokkenen. Na contact met betrokkenen hebben zij zich op 10 februari bij de politie gemeld en zijn ze aangehouden.

Getuigen gezocht

Nu het rechercheteam meer duidelijkheid over het gebeurde krijgt, heeft zij enkele vragen:
– Wie heeft iets van de vermoedelijke vrijheidsberoving aan de Ravenhorst in Rietmolen gezien?
– Wie heeft de rode Ford Mondeo met Pools kenteken op zaterdag 7 februari vanuit Rietmolen richting Eibergen zien rijden? De auto met inzittenden zou tussen 17.15 en 18.30 uur bij een benzinestation tussen Eibergen en Lichtenvoorde zijn gestopt.  Twee mensen zouden hiervan getuige zijn geweest en de politie zoekt contact met hen.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com