+ Dronken bestuurder rijdt tegen woning aan

Geplaatst op 13 februari 2010, om 19:13 uur

ERMELO – In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 februari is een 26-jarige man uit Purmerend onder invloed van alcohol op de Lange Haeg in Ermelo van de weg geraakt, door een tuin gereden en tegen de gevel van een woning tot stilstand gekomen. De man is aangehouden.

De politie werd net na 03:00 uur gebeld door de bewoners van de woning waar de man tegenaan gereden was. Ter plaatse aangekomen wees een blaastest uit dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij 1,5 promille blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Heethoofd vernielt toilet

HEERDE – De politie heeft vrijdagavond 12 februari een 15-jarige jongen uit Vaassen aangehouden voor het plegen van vernielingen in het toilet van een café aan de Dorpsstraat in Heerde.

Een surveillerende agent werd rond 21:30 geattendeerd op de vernieling. Een portier van het café had de 15-jarige ondertussen al aangesproken, waarna hij de vernielingen toegaf. Hij bleek twee rekjes van de muur te hebben getrokken en één van deze rekjes in een urinoir te hebben gegooid, met schade aan het urinoir tot gevolg. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij bleek ergens boos over te zijn en had zijn agressie afgereageerd op het toilet. Hij zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Teveel drank, rijbewijs kwijt

OLDEBROEK – De politie heeft vrijdagavond 12 februari een 27-jarige man uit de gemeente Oldebroek aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 20:00 uur staande gehouden op de Zuiderzeestraatweg. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,6 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man verzet zich hevig tegen aanhouding

ERMELO – Vrijdagavond 12 februari heeft de politie de handen vol gehad aan de aanhouding van een 45-jarige man uit Putten, die zich vervelend gedragen zou hebben in een café aan de Putterweg in Ermelo, waar hij al een horecaontzegging voor had. De man zou iemand in het café hebben geslagen, ook anderen hebben vastgepakt, en diverse vernielingen hebben gepleegd of willen plegen.

Toen de politie hier een melding over kreeg en ter plaatse kwam, zat de verdachte in een afgesloten auto. Hij weigerde eruit te komen. Na enige tijd opende hij het portier van de auto toch, waarop de politie de man probeerde te overtuigen om vrijwillig uit de auto te komen. Al snel werd door de agressieve houding van de man duidelijk dat dit niet ging gebeuren. Na meerdere waarschuwingen is een politiehond ingezet om hem uit de auto te krijgen. Toen twee omstanders zich hiermee bemoeiden, waarbij één van hen de politiehond bij de keel greep, moesten ook zij met enige kracht onder controle gehouden worden door de politie.

Direct na de aanhouding van de 45-jarige man is hij naar het ziekenhuis gebracht om zijn bijtwonden te laten behandelen. Daarna is hij ingesloten op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 45-jarige man en stelt een nader onderzoek in naar wat er zich allemaal in en buiten het café heeft afgespeeld.