+ Vier aanrijdingen met letsel door gladheid

Geplaatst op 6 februari 2010, om 17:29 uur

ACHTERHOEK – Tijdens de ochtendspits van vrijdag 5 februari kreeg de politie veel meldingen van aanrijdingen door de gladheid. Bij een viertal aanrijdingen raakten automobilisten gewond.

In Zieuwent is een 47-jarige automobiliste uit Harreveld met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze rond 08.40 uur op de Schoppenweg door gladheid in een bocht tegen een boom botste.

Op de Horstweg in Hummelo is rond 08.30 uur een auto door de gladheid van de weg gegleden en op de kop in een sloot beland. Er stond gelukkig weinig water in de sloot en de twee inzittenden (beiden 54 jaar uit Dempt) konden op eigen kracht uit de auto komen. De bestuurster is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In Wichmond is een 26-jarige automobiliste uit Hengelo (Gld) met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht, nadat zij rond 09.00 uur door de gladheid in een bocht op de Lankhorsterstraat in de berm terecht kwam en tegen een boom botste.

In Zeddam bleek rond 08.30 uur op de Beekseweg een auto door gladheid van de weg af te zijn geraakt. De auto is daarbij van het talud afgegleden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De 22-jarige automobiliste uit ‘s-Heerenberg kon zelf uit de auto komen en is met letsel aan haar oor en pols per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Alle 4 auto’s moesten worden weggesleept.

Fietser gewond

DOETINCHEM – Een 59-jarige fietser uit Doetinchem is vrijdagmiddag 5 februari gewond geraakt, toen hij over het hoofd werd gezien door een vrachtwagenbestuurder die net uit zijn cabine wilde stappen.

De fietser fietste rond 12.00 uur langs een vrachtwagen die stond geparkeerd op de Mercuriusstraat in Doetinchem. Net op het moment dat hij ter hoogte van de cabine was, deed de 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen zijn deur open. De fietser botste tegen de deur en kwam ten val. De fietser liep letsel op aan zijn borst en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auto in brand

DOETINCHEM – Op de Sint Maartenstraat in Doetinchem is in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari de auto van een 44-jarige Doetinchemse uitgebrand.

De brandweer kreeg rond 04.45 uur de melding van een auto in brand. De brand was snel geblust. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan en de politie doet onderzoek naar de oorzaak.