+ Bewoner oog in oog met inbrekers - GelreNieuws.nl

+ Bewoner oog in oog met inbrekers

Geplaatst op 25 maart 2010, om 17:39 uur

PUTTEN – Bij een woning aan de Meester Mollstraat in Putten is woensdagavond 24 maart ingebroken. De bewoner was thuis en stond plotseling oog in oog met de inbrekers. Deze gingen er bij het zien van de bewoner snel vandoor.

De bewoner was rond 20:00 uur in de kelder van zijn woning bezig toen hij plotseling gerommel hoorde boven. Toen hij ging kijken, stuitte hij op twee onbekende mannen. Een van hen gaf de bewoner een klap in zijn gezicht, waarna het duo er snel vandoor ging. Men bleek te woning te zijn binnen gekomen door een raam te forceren. Er is in ieder geval een portemonnee weggenomen, het is nog niet duidelijk of er meer spullen weg zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van de inbraak, of getuigen die eerder in de week wellicht verdachte voertuigen in de buurt hebben gezien. Als dat zo is kunnen mensen bellen met de politie via 0900-8844.

Laptop gestolen bij woninginbraak

NUNSPEET – Bij een woning aan de Jos Lussenburglaan in Nunspeet is woensdagavond 24 maart ingebroken. Er werd hierbij onder meer een laptop weggenomen.

De bewoonster ontdekte ’s avonds de inbraak. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De woning werd doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Nachtelijke inbraak bij woning

HARDERWIJK – In de nacht van dinsdag op woensdag 24 maart is er ingebroken bij een woning aan de Operettedraaf in Harderwijk. Er werd hierbij onder meer een portemonnee weggenomen.

De bewoner ontdekte ’s ochtends de inbraak. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Het is nog niet duidelijk welke spullen zijn weggenomen maar er wordt in ieder geval een portemonnee vermist. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Politie zoekt getuigen van schennispleging

ERMELO – Een 17-jarig meisje uit Ermelo werd woensdag 24 maart op de Putterweg in Ermelo,  nabij het tunneltje, geconfronteerd met een schennispleger. De politie is op zoek naar getuigen.

Het meisje was omstreeks 17:15 uur uit de bus gestapt bij bushalte Sonneheerdt. Via de tunnel liep ze naar haar fiets. Kort nadat ze op de fiets gestapt was en richting de Groevenbeekseheide fietste, zag zij een man staan op het fietspad. De man trok zijn broek naar beneden en betastte zichzelf toen hij het meisje zag. Direct alarmeerde het meisje de politie, waardoor de schennispleger op de vlucht sloeg richting het bosgedeelte aan de kant van de Oude Arnhemsekarweg. Het signalement van de man luidt als volgt: blanke huidskleur, breed postuur, donkere kleding en donker haar, tussen de 25 en 30 jaar oud. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900 – 8844.

Snelkraak bij tankstation

WAPENVELD – In de nacht van woensdag op donderdag 25 maart is er ingebroken bij een tankstation aan de Groteweg in Wapenveld. Er werden sigarettensloffen ontvreemd.

De politie kreeg omstreeks 04:30 uur de melding van de snelkraak. De voordeur van de shop is geforceerd om binnen te komen. De daders gingen er met een hoeveelheid sigarettensloffen vandoor. Ze zijn weggevlucht in de richting van het centrum van Wapenveld. De politie is direct een onderzoek gestart. Mensen die iets verdachts hebben gezien, worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Jongens op dievenpad?

WEZEP – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee 17-jarige jongens uit Wezep aangehouden. De politie trof het tweetal aan met in hun bezit een tas met gereedschap. Uit onderzoek bleek dit afkomstig van diefstal uit een pand aan de Kerkweg in Wezep.

De politie zag de jongens omstreeks 03:00 uur op de carpoolplaats aan de Eperweg in ’t Harde fietsen. Gezien het tijdstip en het feit dat zij zich verdacht gedroegen, hebben agenten de jongens staande gehouden. Bij controle bleken zij in hun tassen gereedschappen te hebben, waarvan het vermoeden bestond dat dit mogelijk inbrekerswerktuig betrof. Hierop zijn de jongens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek werd duidelijk dat het gereedschap afkomstig was van diefstal uit een leegstaand pand aan de Kerkweg in Wezep, dat momenteel verbouwd wordt. De jongeren worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Winkeldief aangehouden

ERMELO – Een 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is woensdag 24 maart door het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Burg Langmanstraat in Ermelo aangehouden voor winkeldiefstal.

De man had pizza’s en blikjes bier uit de supermarkt gestolen en was door het winkelpersoneel in de kraag gevat. Aangezien de man bij de politie bekend staat als veelpleger, hebben agenten de man overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com