+ Diefstal en vernieling bij volkstuintjes in Warnsveld

Geplaatst op 17 maart 2010, om 15:44 uur

WARNSVELD – In het weekend van zaterdag op zondag 14 maart is een tuinhuisje op het volkstuinencomplex aan de Lage Weide in Warnsveld opengebroken. Er werd onder meer een gereedschapskist met inhoud weggenomen.

Al vaker was het volkstuinencomplex het doelwit van inbraken en vernielingen. Afgelopen weekend werd er bij een tuinhuisje ingebroken en zijn er diverse spullen gestolen, waaronder een gereedschapskist met inhoud. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de vernielingen, te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Kledingdief betrapt

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 16 maart een 46-jarige man uit de gemeente Brockhorst verhoord over een winkeldiefstal bij de Scapino aan de Gasthuisstraat in Zutphen. De man zou daar geprobeerd hebben om kleding te stelen.

De politie kreeg omstreeks 18:00 uur de melding van de diefstal. Het winkelpersoneel had een man staande gehouden. Toen hij de winkel wilde verlaten, ging het alarm af. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij bij zijn verhoor dat hij een paar schoenen en een korte broek mee wilde nemen. Hij had deze onder zijn jas verstopt. De man heeft een proces-verbaal en winkelverbod gekregen.

Jongeman aangehouden voor rijden tijdens rijontzegging

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 17 maart een 20-jarige man uit Bellingwolde aangehouden voor het besturen van een auto terwijl hem een rijontzegging was opgelegd.

De politie zag de automobilist omstreeks 02:30 uur rijden op de IJsselkade in Zutphen. De agenten hielden de bestuurder staande naar aanleiding van zijn opvallend rijgedrag, te weten remmen, stoppen, keren, langzaam rijden. De man bleek niet te hebben gedronken, wel bleek hij te rijden terwijl hij een ontzegging voor de rijbevoegdheid had. Hierop is hij aangehouden. Op het politiebureau is hij verhoord en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vrouw betrapt op diefstal schoenen
ZUTPHEN – Een 28-jarige Zutphense is dinsdag 16 maart aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd een paar schoenen te stelen bij een schoenenwinkel aan Polsbroek in Zutphen. Het alarm van de winkel voorkwam dit en de vrouw werd door het winkelpersoneel aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 15:00 uur de melding van de diefstal. De vrouw had een paar schoenen in haar tas gedaan en bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Het winkelpersoneel hield de vrouw aan en heeft haar overgedragen aan de politie. Deze heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De vrouw bekende daar haar daad. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Dieven slaan hun slag op De Stoven

ZUTPHEN – Bij een aantal autobedrijven aan De Stoven in Zutphen is in de nacht van maandag op dinsdag 16 maart ingebroken. Er werden onder meer een aanhanger, autobanden en accu’s bij de verschillende bedrijven weggenomen.

De politie kreeg dinsdagochtend de melding van de inbraken en diefstallen. Bij een autoschadebedrijf werd van het afgesloten bedrijfsterrein een aanhanger ontvreemd. Het hekwerk rondom het terrein werd hierbij opengebroken. Bij een bandencentrum werden uit diverse containers die op het terrein stonden autobanden gestolen. Tot slot werd er bij een autobedrijf ingebroken door een deur te forceren. Hier is men er met een onbekende hoeveelheid accu’s vandoor gegaan. De politie heeft de zaken in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraken en diefstallen, te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

Geld en sieraden weg na woninginbraak

LOCHEM – In een woning aan de Dr Ten Bokkel Huininkweg in Lochem is dinsdag 16 maart ingebroken. Hierbij werden onder andere een geldbedrag en sieraden weggenomen.

Hoe men de woning is binnengekomen, is niet bekend. De woning werd doorzocht, waarbij geld en sieraden werden buitgemaakt. De bewoonster ging aan het begin van de middag weg en ontdekte diefstal een paar uur later. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben, zich te melden via 0900-8844.