+ Man verdacht van snelkraak

Geplaatst op 17 maart 2010, om 16:07 uur

PUTTEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Hoofdlaan in Putten een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden voor het plegen van een snelkraak op een tankstation.

De politie kreeg omstreeks 03:30 uur een melding van een inbraakalarm van het tankstation aan de Oude Rijksweg in Putten. Bij aankomst bleek bij het station te zijn ingebroken en sigaretten weggenomen. Een getuige had gezien dat er twee mannen op een scooter uit de richting van het tankstation reden. Meerdere agenten startten een zoektocht naar de scooter. Deze werd niet direct aangetroffen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rond 04:15 uur zag een agent een verdacht bestelbusje stil staan op de Hoofdlaan. De agent wilde de twee inzittenden van het busje aanspreken. Tijdens het gesprek wist een van de inzittenden te ontkomen. In de laadruimte van het busje bleek de gezochte scooter en een tas met sigaretten te staan. De achtergebleven inzittende werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. naar de gevluchte inzittende is door de politie nog lange tijd gezocht, maar werd niet meer aangetroffen. Het busje, de scooter en sigaretten zijn in beslag genomen. De politie maakt een proces-verbaal op.

Aanhouding na mishandeling

NUNSPEET – De politie heeft op dinsdag 16 maart op de Heemskerklaan in Nunspeet een 20-jarige man uit Nunspeet aangehouden voor mishandeling van een man en een vrouw.

Op donderdagavond 12 maart omstreeks 22:30 uur kreeg de politie een melding van de mishandeling in de Treubstraat in Nunspeet. De man heeft op die avond een 19-jarige man en vrouw uit Nunspeet geschopt en geslagen. Na onderzoek kon de verdachte worden aangehouden. Het motief is nog niet duidelijk. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Luidruchtige man aangehouden

HARDERWIJK – De politie heeft op dinsdag 16 maart op de Helmbloemmeen te Harderwijk een 46-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het veroorzaken van overlast.

De politie kreeg omstreeks 21:00 uur een melding van geluidsoverlast. Ter plaatse heeft de politie hem aangesproken over de geluidsoverlast. De man was het niet eens met de waarschuwing en begon buiten en in het trappenhuis van zijn flat te schreeuwen richting de agenten. De politie heeft hem hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Graffitispuiter aangehouden

HARDERWIJK – Een bewoner van de Doelenstraat in Harderwijk heeft op dinsdagmiddag een 15-jarige jongen uit Harderwijk staande gehouden voor het spuiten van graffiti.

De politie kreeg omstreeks 16:00 uur de melding van de vrouw. Zij betrapte twee jongens in de parkeergarage onder haar woning aan de Doelenstraat waar zij met graffiti op de muur spoten. De vrouw wist een van de jongens staande te houden. De ander wist te ontkomen. De politie kon de jongen van de vrouw overnemen en heeft hem meegenomen naar het politiebureau. Het jeugdpreventieteam wordt gevraagd om een passende strafmaatregel op te leggen.

Op dievenpad?

EPE – De politie heeft in de nacht van dinsdag en woensdag 17 maart op de Lange Veenteweg in Epe een 35-jarige man aangehouden. Hij had inbrekersgereedschap bij zich.

De politie hield de man omstreeks 03:40 uur aan omdat zijn fietsverlichting niet werkte. De man had een tas onder zijn bagagedrager, waarin zich gereedschap bevond, waaronder een betonschaar. De man had geen logische verklaring voor zijn aanwezigheid met het gereedschap op dat tijdstip. Hij is hierop aangehouden voor het bij zich hebben van inbrekersgereedschap. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Man verdacht van mishandeling hond

VAASSEN – De politie heeft op maandag 15 maart op het politiebureau in Epe een 53-jarige man uit Vaassen verhoord die ervan verdacht wordt zijn hond te hebben mishandeld.

De politie kreeg op begin maart een aangifte binnen van de mishandeling. Een ooggetuigen hadden de man zijn hond zien schoppen en volgens hen zou dat vaker zijn voorgekomen. Ook kwamen er uit de buurt meldingen van overlast door de blaffende hond. Op donderdag 11 maart heeft de politie samen met de dierenbescherming in de woning van de man, een nader onderzoek naar de hond ingesteld.

Een dierenarts constateerde bij het dier geen letsel. De man deed afstand van het dier en is door de dierenambulance meegenomen en wordt inmiddels elders verzorgd.

De man heeft verklaard de hond op deze manier te willen opvoeden tot beter gedrag.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt wegens dierenmishandeling .

Antennedief aangehouden

HATTEM – De politie heeft na onderzoek een 36-jarige man uit Hattem verhoord over het stelen van antennes vanaf geparkeerde auto’s in de Lippenoordweg, Hollewand, Lageland en de Breestuk in Hattem.

De politie is na een enkele aangiftes in november 2009 een onderzoek gestart naar de diefstallen van antennes vanaf auto’s. Aan de hand van het onderzoek kon de verdachte achterhaald worden. De man is uitgenodigd voor verhoor op het politiebureau en diefstallen bekend. Hij bleek nog in het bezit van de ontvreemde antennes, die hij aan de politie heeft afgestaan. De man kreeg, na overleg tussen politie en de officier van justitie, een boete opgelegd.