+ Jongen op gestolen fiets aangehouden, dief meldt zich

Geplaatst op 19 maart 2010, om 19:23 uur

BRUMMEN – De politie maakt proces-verbaal op tegen twee Brummenaren voor diefstal en heling van een fiets. Eén van, een 18-jarige jongen, werd op donderdag 18 maart op de Spoorstraat in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

De jongen werd omstreeks 20:50 uur staande gehouden omdat zijn fietsverlichting niet werkte. Hij wist geen kenmerken van zijn fiets op te noemen en kon niet verklaren hoe hij aan de fiets kwam. Hierop heeft de politie hem aangehouden op verdenking van heling. Op het politiebureau legde hij en verklaring af. Zijn vriend, een 19-jarige plaatsgenoot is vrijwillig naar het bureau gekomen voor verhoor en heeft bekend. Hij zou de fiets, een mountainbike, afgelopen weekend gestolen hebben bij het kinderdagverblijf op de Troelstralaan in Brummen. Tevens vraagt de politie de eigenaar van de mountainbike zich te melden bij de politie om aangifte te doen. De politie maakt proces-verbaal op tegen het duo.

Inbraak woning

TWELLO – Op donderdagavond 18 maart is er ingebroken in een woning aan de Rijksstraat is Twello.

De eigenaar van de woning had zijn woning afgesloten toen hij die avond van huis ging. Bij thuiskomst merkte hij dat een schuifdeur open stond. Uit het huis zijn onder meer sieraden weggenomen.
De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Winkeldiefstal

ZUTPHEN – De politie heeft op donderdag 18 maart een 15-jarige jongen uit Zutphen verhoord over een winkeldiefstal. Hij zou enkele goederen hebben meegenomen uit een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 10:45 uur melding van de diefstal. Winkelpersoneel zag dat de jongen onder meer twee flesjes alcoholhoudende drank in zijn tas stopte. Toen de jongen zonder betalen de winkel uitliep, heeft een medewerker hem staande gehouden. Deze heeft de politie ingelicht. De politie heeft de jongen meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De jongen wordt doorverzen naar het jeugdpreventieteam voor een passende straf.