Politie onderzoekt overval op juwelier Putten

Geplaatst op 16 maart 2010, om 13:46 uur

PUTTEN – De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen naar de daders van een overval op een juwelier aan de Kerkstraat in Putten. Het personeel werd dinsdagochtend 16 maart met twee gewapende mannen geconfronteerd en de overvallers zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan.

De politie heeft een SMS-Alertbericht verstuurd en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900 – 8844.

Het personeel werd even na 08.00 uur aan de achterzijde van de winkel (Achterstraat) geconfronteerd met twee gewapende mannen. Zij hadden zich met bivakmutsen vermomd en eenmaal in het pand zagen zij kans om sieraden buit te maken.

Na de overval zijn zij te voet via de Achterstraat gevlucht en de gealarmeerde politie startte een uitgebreid onderzoek. Duidelijk werd dat er op de hoek Achterstraat met de Molenstraat een blauwe motorscooter gereed stond. Hiermee zijn de overvallers verder gevlucht. Dit voertuig werd korte tijd later teruggevonden aan de Hooiweg. Hier zijn, zo neemt de politie aan, de verdachten in een ander voertuig verder gevlucht. De politie sluit niet uit, dat naast de overvallers nog andere personen bij de overval betrokken zijn geweest.

De verdachten zijn tussen de 20 en 25 jaar en waren in het donker gekleed. Het is niet duidelijk of zij hun bivakmuts direct na de overval af hebben gedaan.

De politie heeft kort na het incident een SMS-Alertbericht verstuurd om aangesloten Puttenaren op de overval te attenderen. De politie vraagt getuigen die bijzonderheden hebben gezien rond het tijdstip van de overval contact op te nemen. Hierbij moet ook gedacht worden aan eventuele voorbereidingshandelingen met betrekking tot neerzetten van de blauwe motorscooter. De politie is bereikbaar via 0900 – 8844. Men kan ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.