+ Insluiper wil plassen

Geplaatst op 12 maart 2010, om 17:19 uur

HARDERWIJK – Een 37-jarige man uit Harderwijk is donderdag 11 maart door personeel van een bedrijf aan de Wolleweverstraat in Harderwijk aangehouden. Zij betrapten hem in een opslagruimte van de zaak. Dit terrein is niet toegankelijk voor onbevoegden.

De politie kreeg omstreeks 17:00 uur de melding van de onbekende insluiper. Bij controle door de politie bleek de man in het bezit van een schroevendraaier. Hij verklaarde in de schuur te zijn om te plassen. De man is overgedragen aan de politie, die hem overbracht naar het politiebureau. Met een boete voor het zich bevinden op verboden terrein, is de man weer heengezonden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Oudere vrouw bestolen door babbeltruc

HARDERWIJK – Een oudere vrouw is woensdag 10 maart in haar woning aan de Selhorsthof in Harderwijk bestolen van haar sieraden.  Een onbekende vrouw praatte zich met een smoes bij de bewoonster naar binnen, hield haar aan de praat, terwijl vermoedelijke een andere dader,  er met de sieraden van de bewoonster vandoor ging.

Tussen 13:00 en 14:00 uur op woensdag 10 maart werd er aangebeld bij de woning van de oudere dame. Een onbekende vrouw gaf aan dat er lekkage zou zijn en nam de bewoonster mee naar haar keuken. Hier hield zij haar enige tijd aan de praat, terwijl al die tijd de voordeur open heeft gestaan. Na flink aandringen van de bewoonster gaat de onbekende vrouw uiteindelijk weer weg. Later die avond ontdekt de oudere dame, dat haar sieraden uit haar slaapkamer verdwenen zijn. Vermoedelijk is gedurende de tijd dat de bewoonster met de andere vrouw in de keuken was, een andere persoon in de woning geweest die de spullen heeft weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen die iets gezien hebben of andere die informatie hebben over dit incident te bellen met 0900-8844.