+ Insluiper betrapt door bewoner

Geplaatst op 11 maart 2010, om 16:16 uur

PUTTEN – Een Puttenaar stond woensdagmiddag 10 maart in zijn eigen huis aan de Bilderdijkstraat oog in oog met een insluiper. Deze is er met onder meer sieraden en serviesgoed van de bewoner vandoor gegaan.

De politie kreeg omstreeks 14:30 uur de melding van de insluiping. De op leeftijd zijnde man had even daarvoor elders in zijn woning gestommel gehoord en was gaan kijken. Hij trof een insluiper aan, die op het moment van de confrontatie met de bewoner direct de benen nam. Hij bleek sieraden en serviesgoed van de bewoner te hebben meegenomen. De man was binnengekomen via een niet afgesloten deur. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hennepkwekerij ontmanteld

ERMELO – De politie heeft woensdagmiddag 10 maart in een schuur bij een woning aan de Harderwijkerweg in Ermelo een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De 44-jarige bewoner werd aangehouden.

De politie onderzocht de schuur na een anonieme tip. In de schuur werden zo’n 140 hennepplanten aangetroffen. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Woninginbraak

PUTTEN – In een woning aan de Wallenbergstraat in Putten is woensdagavond 10 maart ingebroken. Het is nog onduidelijk wat er is weggenomen. Er worden in ieder geval diverse sieraden vermist.

Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Autodiefstal bij carpoolplaats

HATTEM – Op woensdagochtend 10 maart werd op de carpoolplaats aan de Hessenweg Hattem een personenauto gestolen.

De eigenaar van de auto had de auto op de carpoolplaats in de bocht nabij de afrit van de A50 geparkeerd. Vervolgens was hij gaan hardlopen in het aangrenzende bosgebied. Bij terugkomst miste hij zijn auto. Het betrof een zwarte Volkwagen Touran met kenteken 35-ZF-JF. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de diefstal te bellen met 0900-8844. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd.

Fietser lichtgewond bij aanrijding

ERMELO – Een 68-jarige man uit Putten raakte woensdag 10 maart lichtgewond bij een aanrijding op de rotonde van de Harderwijkerweg met de Stationsstraat in Ermelo. De man is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld aan een kleine hoofdwond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 10:00 uur de melding van het ongeval. Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lunteren had bij het optrekken bij de rotonde de 68-jarige Puttenaar op zijn fiets over het hoofd gezien en deze licht aangetikt. Hierop is de fietser gevallen. Zijn verwondingen bleken mee te vallen en de man is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

Winkeldieven ontsnappen na diefstal

PUTTEN – Bij een drogisterij aan de Dorpsstraat in Putten vond woensdag 10 maart een diefstal plaats. Drie onbekende mannen gingen er met diverse flessen parfum vandoor.

De politie kreeg omstreeks 16:00 uur de melding van de diefstal. Het winkelpersoneel zag dat één van de mannen een flesje parfum in zijn tas deed. Hierop werd de man aangesproken door een medewerker. De man reageerde hier echter niet op en liep door richting de uitgang. Daar zetten alle drie de mannen het op een rennen, alle drie een andere kant op. Het winkelpersoneel zette een achtervolging in, maar helaas zonder succes. Er bleken meerdere flesjes parfum te zijn gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diverse verkeerscontroles

EPE – De politie hield zaterdag 6 maart op verschillende locaties in Epe diverse verkeerscontroles. Er werden meerdere bestuurders bekeurd.

De politie heeft bij de controles zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel en twee bekeuringen voor het niet handsfree bellen. Op het Ratelplein kregen vier automobilisten een bekeuring voor het parkeren buiten de parkeervakken.

Drie hennepplantages ontmanteld

WAPENVELD – De politie heeft dinsdag 2 maart op een terrein aan het Krimpenbos in Wapenveld een drietal hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld.

De politie stelde een onderzoek in na een melding. In een drietal schuurtjes op het terrein werden in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal stonden hier zo’n 500 hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.