+ Politie waarschuwt voor zakkenrollers - GelreNieuws.nl

+ Politie waarschuwt voor zakkenrollers

Geplaatst op 9 maart 2010, om 16:51 uur

NUNSPEET – De politie in Nunspeet heeft de afgelopen weken een viertal meldingen binnen gekregen van zakkenrollerij en diefstal van een tas. Het winkelende publiek wordt geadviseerd om alert te zijn op winkeldieven en zakkenrollers.

Vooral in winkels en op straat is winkelend publiek de dupe geworden van diefstal van hun portemonnee uit hun handtas of kleding.

De politie waarschuwt mensen alert te zijn en portemonnees niet open en bloot in winkelwagens of geopende tassen bij zich te dragen. Een zakkenroller werkt soms niet alleen en laat een ander zijn slachtoffer afleiden. Loop ook nooit bij je karretje weg waarin je handtas ligt, om in een ander straatje en vergeten boodschap op te halen. En ben je de dupe van het dievengilde; doe altijd aangifte. Dit kan zelfs via www.politie.nl

Fietser gewond bij aanrijding

HARDERWIJK – Op maandagmiddag 8 maart heeft op de Vitringasingel in Harderwijk een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. Daarbij is een 58-jarige man uit Harderwijk met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De man fietste vanaf de Friese gracht richting het Klooster. Bij het oversteken van de weg werd hij geraakt door de auto van een 49-jarige vrouw uit Harderwijk. Deze kwam vanuit de Luttekepoortstraat aanrijden. De opgeroepen ambulance heeft de man overgebracht naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

HATTEM – Op vrijdag 5 maart heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto op de kruising Geldersedijk-Zuiderzeestraatweg in Hattem, nabij de Oude IJsselbrug. De politie doet een getuigenoproep.

De aanrijding vond omstreeks 18:50 uur plaats. Een 29-jarige vrouw uit Hattem kwam vanaf de IJsselbrug gefietst en wilde linksaf richting Hattem. Een 28-jarige man uit Hattemerbroek reed in zijn auto op de kruising Geldersedijk-Zuiderzeestraatweg rechtdoor richting Wezep. De fietser die linksaf de weg overstak, werd bij het oversteken aangereden door de auto. De Hattemse is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis

De politie is een onderzoek gestart naar deze aanrijding en vraagt ooggetuigen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.