+ Gewapende overval op cafetaria Harderwijk

Geplaatst op 6 maart 2010, om 15:02 uur

HARDERWIJK – Vrijdagavond 5 maart is er gewapende overval gepleegd op een cafetaria aan de Zuiderzeestraatweg in Harderwijk.

De eigenaren van de cafetaria waren in de zaak toen er rond 20.15 uur twee mannen binnenkwamen en om geld vroegen. Eén van de mannen had een vuurwapengelijkend voorwerp bij zich. De eigenaar weigert geld af te staan, waarop de mannen er vandoor zijn gegaan op een donkere scooter in de richting van de Parallelweg. Voor allen zal slachtofferhulp in kennis worden gesteld.

Signalement dader 1:
Blanke man rond de 20 jaar, lengte 176 tot 180 cm, donkere kleding. Hij droeg een zwarte integraalhelm en een bivakmuts en een zonnebril met spiegelglazen.

Signalement dader 2:
Blanke man rond de 20 jaar, lengte 185 cm, donkere kleding. Hij droeg een donkere helm voorzien van een vizier en een bivakmuts. Hij had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900 – 8844.

Automobilist aangehouden

PUTTEN – De politie heeft op vrijdag 5 maart in Putten een 49-jarige man uit Putten aangehouden. De man weigerde zijn identiteit aan de politie kenbaar te maken.

De politie zag de 49-jarige man rond 10.10 uur zonder gordel in zijn auto rijden op de Engweg in Putten. De politie hield de automobilist staande en wilde hem een proces-verbaal geven voor het niet dragen van de autogordel. De man weigerde inzage te geven in zijn rijbewijs. Hij wilde zijn identiteit niet kenbaar maken aan de politie. De politie heeft de man nog meerdere malen verzocht zijn identiteit kenbaar te maken. De automobilist bleef dit weigeren waarop hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook daar bleef hij weigeren zijn identiteit kenbaar te maken. De politie is vervolgens naar het huis van de man gereden en heeft het paspoort van de man in ontvangst genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden na vernieling fietsenstalling

ELBURG – De politie heeft vrijdag 5 maart twee minderjarige jongens aangehouden op verdenking van vernieling van fietsen in de fietsenstalling aan de Klokbekerweg in Elburg.

Rond 14.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er twee jongens fietsen aan het vernielen waren in de fietsenstalling aan de Klokbekerweg in Elburg. De politie ging direct ter plaatse en troffen twee jongens aan die voldeden aan eerder opgegeven signalement. De jongens van 14 en 17 jaar (beiden afkomstig uit Nunspeet) zijn aangehouden op verdenking van vernieling en openlijke geweldpleging tegen goederen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voor de tweede keer in de fout

OLDEBROEK – De politie heeft vrijdag 5 maart een 27-jarige man uit de gemeente Oldebroek aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De bestuurder werd rond 18.45 uur staande gehouden aan de Bovenheigraaf te Oldebroek. Een blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,08 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd aangezien hij binnen een maand tijd twee keer is aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oude metalen gestolen bij inbraak

HATTEM – In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 maart is er in een bedrijf aan de 1e Industrieweg in Hattem ingebroken. Bij de diefstal zijn oude metalen gestolen.

De inbraak heeft vermoedelijk tussen 17.30 en 09.00 uur plaatsgevonden. Het hekwek rond het terrein is opengebroken. Bij de diefstal zijn onder meer koper, accu’s en metalen velgen gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de inbraak of de verdachte worden verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900 – 8844.

Fietsster gewond bij ongeval

HATTEM – Vrijdag 5 maart is er een aanrijding geweest tussen een 28-jarige automobilist uit Hattemerbroek en een 29-jarige vrouw op een fiets uit Hattem.

Het ongeval vond plaats op de kruising Geldersedijk met de Zuiderzeestraatweg in Hattem rond 18.45 uur. De 29 jarige vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De 28-jarige automobilist kwam vanaf de IJsselbrug en reed rechtdoor richting Hattemerbroek. De 29-jarige vrouw op de fiets kwam ook vanaf de IJsselbrug en wilde links richting Hattem. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Papiercontainers in vlammen op

WEZEP – In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 maart zijn er meerdere meldingen binnengekomen van papiercontainers die buiten in de brand stonden.

De meldingen kwamen van de Sneeuwbesstraat, Berberisstraat en de Cotoneasterstraat. De brandweer was snel ter plaatse. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900 – 8844.