Schoolkinderen getuige van schietpartij in Vaassen

Geplaatst op 4 maart 2010, om 16:23 uur

politie onderzoek | archieffotoVAASSEN – De politie onderzoekt een schietincident wat zich aan het begin van de middag heeft afgespeeld in Vaassen, aan de Prunushof. Bij een conflict tussen twee buurtgenoten zou er geschoten zijn. Eén van hen raakte daarbij gewond aan zijn arm en is naar het ziekenhuis vervoerd.

De andere man, een 47-jarige man die ervan wordt verdacht geschoten te hebben, is naar de basisschool aan de Veldeksterweg toegelopen en heeft zich gemeld bij de directeur en hem gevraagd de politie te bellen. De politie heeft uit voorzorg een arrestatieteam ingezet, maar de man bleef rustig en is zonder verzet en buiten het zicht van de kinderen van de school aangehouden. De man bleek tijdens zijn aanhouding geen wapen bij zich te hebben.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft een uitvoerig onderzoek ingesteld naar de toedracht van het conflict en het schietincident. De directeur van de school heeft de ouders van alle leerlingen geïnformeerd over de aanhouding van de man. Voor hen die daar mogelijk behoefte aan hebben is Slachtofferhulp beschikbaar.

Later in de middag is duidelijk geworden dat een aantal leerlingen van de school naast de school waar de 47-jarige man zich heeft gemeld, getuige zijn geweest van het schietincident toen zij in de middagpauze op weg waren naar school. Deze leerlingen zijn uiteraard hevig geschrokken, en zijn opgevangen door de school. Waar gewenst zullen zij in contact worden gebracht met hulpverlenende instanties.

Als er nog meer mensen zijn die getuige zijn geweest van het schietincident aan de Prunushof, roept de politie hen op de politie te bellen via 0900-8844.