Verdachte schietincident Apeldoorn aangehouden

Geplaatst op 3 maart 2010, om 10:54 uur

APELDOORN – De politie heeft een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het schietincident op zondagavond 31 januari 2010  aan de Arnhemseweg in Apeldoorn.

Daarbij raakte een 25-jarige man uit de gemeente Kerkrade gewond. Drie andere aangehouden mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij die voorafging aan het schietincident. De verdachten zijn voorgeleid bij de Rechter-commissaris en zitten in voorlopige hechtenis.

De politie heeft naar aanleiding van het schietincident een uitgebreid onderzoek ingesteld. Diverse mensen zijn getuige van het incident geweest en naast een buurtonderzoek leverde de berichtgeving in de media de nodige informatie op. Ook werd er dezelfde avond een forensisch onderzoek ingesteld.

Aan de hand van de verklaring van het slachtoffer en die van getuigen kreeg de politie een beeld van de vermoedelijke betrokkenen. Het onderzoek naar hen bleek niet eenvoudig. Van de vier verdachten hadden er drie geen vaste woon- of verblijfplaats. Het vermoeden was dat twee van hen (21 en 22 jaar) in Apeldoorn verbleven en één van hen (22 jaar) in Utrecht. Een vierde verdachte was een 22-jarige man uit Apeldoorn.

De eerste aanhouding vond op 10 februari plaats en in de afgelopen weken zijn de vier verdachten aangehouden. De vermoedelijke schutter werd in Utrecht opgespoord en als laatste aangehouden. Zij hebben inmiddels verklaringen afgelegd. De verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis gesteld.

Het slachtoffer, de man uit Kerkrade, is op dinsdag 2 maart aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de bewuste avond een stroomstootwapen te hebben gebruikt. De politie maakt proces-verbaal op.