+ Man aangehouden na poging woninginbraak

Geplaatst op 27 februari 2010, om 13:55 uur

APELDOORN – Vrijdagavond 26 februari heeft de politie een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van een poging woninginbraak bij een woning aan het Wilhelminapark in Apeldoorn.

De man werd betrapt door een buurman, de politie heeft de man kort daarna aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rond 19:45 uur werd de politie gebeld door een buurman dat iemand probeerde in te breken in de woning. In de woning was op dat moment niemand aanwezig. De buurman heeft de verdachte aangesproken wat hij bij de woning deed, waarna de man op de vlucht sloeg. Op aanwijzing van de buurman heeft de politie de man kort daarna aangehouden op de Burg. T. Noltheniuslaan. Voor zover bekend is er niets uit de woning weggenomen. Er bleek al wel een ruit te zijn geforceerd. De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor.

Politie verstuurt SMS-Alert over woninginbraken

APELDOORN – Na de eerste melding van een poging tot woninginbraak aan het Wilhelminapark, volgden vrijdagavond 26 februari nog drie meldingen van woninginbraken in de Parkenbuurt in Apeldoorn. Dit was voor de politie aanleiding om een SMS-Alert bericht te versturen aan alle abonnees in de wijk met het verzoek alert te zijn, en eventuele verdachte zaken door te bellen aan de politie.

Ook aan de Van Aelstlaan en Kastanjelaan waren het buurtgenoten die de politie alarmeerden over in totaal drie woninginbraken. De eerste melding kwam rond 20:45 uur binnen vanaf de Van Aelstlaan, de tweede inbraak werd om 22:00 gemeld vanaf de Kastanjelaan. En rond 22:15 bleek er nog een keer te zijn ingebroken aan de Van Aelstlaan. In alle gevallen waren ramen geforceerd en zijn de woningen, waar op dat moment niemand aanwezig was, doorzocht. Het is nog onduidelijk of er iets iets is weggenomen.

Vrijdagmiddag en -avond is er ook ingebroken in een woning aan de Heemskerkstraat in Apeldoorn en aan de Wieselse Enkweg in Wenum Wiesel. Deze inbraken werden beide door de bewoners bij thuiskomst ontdekt. De inbraak aan de Heemskerkstraat werd even na 17:00 uur ontdekt. Er bleek een raam te zijn geforceerd. Meerdere ruimtes zijn doorzocht maar er lijkt niets te zijn weggenomen. De inbraak in Wenum Wiesel werd rond 19:15 uur ontdekt. Hier  zijn enkele sieraden weggenomen.

In de vroege ochtend van zaterdag 27 februari is er vermoedelijk nog sprake geweest van een poging inbraak aan de Snelliusstraat in Apeldoorn. Vlak voor 06:00 uur meldde een bewoner van deze straat dat iemand een ruit van zijn woning had ingegooid. De politie heeft direct na ontvangst van de melding nog gezocht naar de dader, maar niemand aangetroffen. Uit de woning is niets weggenomen.

Man met computer aan de haal

APELDOORN – Vrijdagavond 26 februari heeft de politie een 34-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling, en wegens belediging van politiemensen.

De politie zag de man rond 23:15 uur over de Stationsstraat lopen met een fiets aan de hand en een computer achterop de bagagedrager. Desgevraagd gaf de man aan de pc te hebben gevonden in een container. Mede in verband met het feit dat er al meerdere meldingen van woninginbraken waren binnengekomen bij de politie, vertrouwde de politie het niet helemaal en besloot de pc in beslag te nemen voor nader onderzoek. Hier was de man het absoluut niet mee eens en weigerde hij mee te werken. Hierop is hij aangehouden. In eerste instantie alleen op verdenking van heling, en daar kwam belediging bij in verband met de grove wijze waarop de man de politie uitschold toen hem werd medegedeeld dat hij werd aangehouden. Ook verzette hij zich fysiek tegen zijn aanhouding. De man, die geregistreerd staat als veelpleger, is ingesloten voor nader verhoor. De herkomst van de pc wordt nog onderzocht.