+ Autokrakers aangehouden op A12 - GelreNieuws.nl

+ Autokrakers aangehouden op A12

Geplaatst op 26 februari 2010, om 15:19 uur

APELDOORN/DIDAM – De politie heeft donderdagmiddag 25 februari op de A12 ter hoogte van Didam twee mannen van 32 en 34 jaar, afkomstig uit Eindhoven aangehouden voor diefstal uit een auto, aan de Laan van de Dierenriem in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 17:00 uur melding van de auto-inbraak. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van een winkel aan de Laan van de Dierenriem. Een ruit werd ingeslagen en er werd een laptop uit de auto weggenomen. Een ooggetuige gaf het kenteken van de vluchtauto van de verdachten door aan de politie.

Rond kwart over vijf zag een motorrijder van de politie Arnhem de bewuste auto over de A12 bij Arnhem rijden waarna de beide Eindhovenaren konden worden aangehouden. De twee zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de politie Noord- en Oost Gelderland.

De politie heeft de mannen ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Drie winkeldieven aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdag 25 februari in het centrum van Apeldoorn een drietal personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Twee meisjes uit Zwolle, beide 19 jaar, zouden sieraden hebben gestolen bij een warenhuis aan de Hoofdstraat. De buit van een 22-jarige Apeldoorner bestond uit handschoenen en een sportshirt, afkomstig bij een sportwinkel, eveneens aan de Hoofdstraat.

De melding van de diefstal van de meisjes kwam omstreeks 11:30 uur bij de politie binnen. Het duo was door beveiligingsmedewerkers van het warenhuis in de kraag gevat toen zij de winkel wilden verlaten zonder te betalen voor enkele sieraden. De politie heeft hen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie kreeg omstreeks 20:30 uur de melding van een verdachte situatie in de betreffende sportwinkel. De 22-jarige Apeldoorner verbleef al geruime tijd in de winkel, zonder iets concreets te kopen. Bij sluitingstijd werd de man door agenten buiten de winkel aangehouden en troffen in zijn jaszak een paar handschoenen die hij niet had afgerekend. Ook deze man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Daar bleek dat de man ook nog een sportshirt uit de winkel had weggenomen, deze had hij onder zijn kleding verstopt. De politie maakt proces-verbaal op.

Verdachte van handel in harddrugs aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdag 25 februari bij een politieonderzoek een 21- en 26-jarige Apeldoorner aangehouden. Zij worden ervan verdacht te handelen in harddrugs.

Het tweetal werd bij twee woningen in Apeldoorn aangehouden. Bij de aanhoudingen trof de politie een hoeveelheid harddrugs aan. Deze is in beslag genomen. In de woning bij de 26-jarige man werden ook enkele verboden wapens aangetroffen, zoals een vlindermes, ploertendooier en boksbeugel. De 26-jarige man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De 21-jarige Apeldoorner is na verhoor weer heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Bladblazers gestolen bij boswachters

APELDOORN – Bij de gemeentelijke instelling Bosbeheer aan de Asselsestraat in Apeldoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag 26 februari ingebroken. Er werden vooral grote spullen, als bladblazers weggenomen.

De politie kreeg ’s ochtends vroeg de melding van de inbraak. Men is de ruimte binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft in inbraak in onderzoek.

Twee gewonden bij ongeval knooppunt Beekbergen

APELDOORN – Twee personenauto’s kwamen donderdag 25 februari tijdens het invoegen op de snelweg A1 met elkaar in aanrijding. Beide bestuursters raakten hierbij gewond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 18:00 uur de melding van het ongeval. Een 56-jarige automobiliste uit Meppel kwam tijdens het invoegen op de snelweg, in aanraking met een 36-jarige automobiliste uit Zwolle. De Meppelse kwam vanaf de snelweg A1 uit de richting van Deventer. Zij voegde in op de A50 richting Zwolle, maar gaf hierbij geen voorrang aan de daar rijdende Zwolse die uit de richting van Arnhem kwam. De auto van de 36-jarige bestuurster is door de aanrijding gaan tollen achterwaarts tegen de vangrail aan tot stilstand gekomen. Ook de 56-jarige bestuurster kwam al tollend tegen de vangrail tot stilstand. De Zwolse is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Meppelse is ter plaatse verzorgd door het ambulancepersoneel. Beide auto’s zijn weggesleept.

Verdachte ernstige mishandeling aangehouden

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 23 februari bij een politieonderzoek naar een mishandeling vorige maand, nabij de tunnel van het NS-station in Apeldoorn, waarbij een 16-jarige jongen een verbrijzelde neus opliep, een 17-jarige verdachte aangehouden.

Op 24 januari 2010 werd omstreeks 04:30 uur aan de zuidzijde van de tunnel onder het NS station een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangesproken door een groep van 4 personen. Plotseling haalde één van die jongens uit en bokste het slachtoffer éénmaal op zijn neus. De groep nam direct de benen. Het slachtoffer werd opgevangen door toevallige passanten die hulp boden. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een verbrijzelde neus en een scheurtje in zijn oogkas te hebben. Het slachtoffer is inmiddels diverse keren aan zijn letsel geopereerd.

Na een onderzoek kreeg de politie de verdachte van dit misdrijf in beeld. Het betreft een 17- jarige jongen uit Oldenzaal. Hij werd aangehouden en heeft inmiddels bekend. Het motief is niet duidelijk. Hij wordt op vrijdag 26 februari geleid voor de rechter-commissaris in Zutphen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com