Meisjes in prostitutie gedwongen

Geplaatst op 1 maart 2010, om 19:14 uur

APELDOORN – De politie heeft in de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de uitbuiting van een aantal Apeldoornse meisjes. Het onderzoek, uitgevoerd door de recherche in samenwerking met het bureau mensenhandel en prostitutie van de politie Noord- en Oost-Gelderland, heeft tot nu toe geleid tot de aanhouding van drie mannen, allen afkomstig uit Apeldoorn.

Hoofdverdachte
Eind januari 2010 is de 18-jarige hoofdverdachte in dit onderzoek aangehouden op verdenking van mensenhandel, door middel van uitbuiting van jonge meisjes. Hij wordt ervan verdacht via Hyves en MSN contact te hebben gelegd met jonge vrouwen, waarbij hij verschillende namen gebruikte. Daarna probeerde hij de slachtoffers over te halen om voor hem in de prostitutie te gaan werken. Dit ging gepaard met het bedreigingen aan het adres van de slachtoffers. Van enkele meisjes werden pornografische foto’s gemaakt met het doel hen te chanteren.

Negen aangiften

Door negen meisjes in de leeftijd van 14 tot 20 jaar, waarvan het merendeel afkomstig uit Apeldoorn, werd bij de politie aangifte gedaan van mensenhandel. Uiteindelijk kwamen drie slachtoffers daadwerkelijk in de prostitutie terecht. Voor enkele slachtoffers, en hun families, is hulpverlening ingeschakeld via het Apeldoornse meldpunt  jeugdprostitutie.

Meer aanhoudingen

Gaandeweg kwamen in het onderzoek meer verdachten in beeld. Een 19-jarige Apeldoorner en een 58-jarige plaatsgenoot zijn aangehouden op verdenking van seks met een minderjarige. De 18-jarige hoofdverdachte zit nog in voorlopige hechtenis. De andere twee verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek wordt voortgezet.

Video: TV Apeldoorn.com