Twee mannen verdacht van diefstal auto - GelreNieuws.nl

Twee mannen verdacht van diefstal auto

Geplaatst op 10 maart 2010, om 20:03 uur

VAASSEN – De politie heeft twee mannen van 18 en 21 jaar oud en afkomstig uit Den Haag ingesloten, nadat ze in de nacht van maandag op dinsdag 9 maart onder verdachte omstandigheden op de Geerstraat in Vaassen werden aangetroffen.

Een beveiligingsmedewerker deed de melding, nadat hij eerder in de nacht de politie had geïnformeerd, over verdachte mannen bij een tweetal auto’s aan de Kosterstraat in het dorp Vaassen.

Na de eerste melding over de Kosterstraat, trof de politie daar rond 02.20 uur een geparkeerde auto aan, die ontvreemd bleek te zijn in Nijmegen.

Eén of meer mannen werden buiten de gestolen auto gezien en een tweede auto reed met hoge snelheid weg. De mannen en de weggereden auto werden door de politie niet meer aangetroffen.

Een paar uur later kreeg de politie een melding binnen, dat op de Geerstraat twee mannen liepen. Mede gezien het tijdstip vertrouwde de melder het niet.

De politie trof de beide manen nabij de Gatherweg. Zij bleken afkomstig uit Den Haag en hadden geen logische verklaring voor hun nachtelijke wandeling daar.

Zij werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de heling of diefstal van de aangetroffen auto in de Kosterstraat. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

De gestolen auto is veilig gesteld en zal aan de eigenaar worden terug gegeven.