+ Rijbewijs alcoholmobilist ingevorderd

Geplaatst op 14 maart 2010, om 15:23 uur

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart op de Hoofdweg in Harderwijk een 65-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man trok omstreeks 01.30 uur de aandacht van surveillerende agenten omdat hij slingerend op zijn snorfiets over de rotonde van de Selhorstweg en de Hoofdweg reed. Hierop werd de man staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij bij een ademtest een promillage van 1,8 blies. De man kreeg een rijverbod van negen uren en zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief aangehouden

WEZEP – De politie heeft zaterdag 13 maart in Wezep een 37-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Medewerkers van een winkel aan het Meidoornplein in Wezep zagen omstreeks 14.15 uur dat een man kleding wegnam van een rek dat buiten stond, en vervolgens wegliep. De medewerkers gingen achter de man aan, waarna hij de kleding liet vallen. Een passant kon de man in zijn kraag vatten en hem overdragen aan de politie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor.

Aangehouden na mishandeling

HARDERWIJK – Een minderjarige jongen uit Ermelo is in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart aangehouden voor mishandeling. Hij zou in een horecagelegenheid in Ermelo een 18-jarige jongen uit Putten met een glas verwond hebben.

De politie kreeg omstreeks 01.45 uur de melding dat in een horecagelegenheid in Ermelo twee groepen jongeren ruzie hadden gehad. Bij deze ruzie zou de jongen uit Ermelo de jongen uit Putten met een glas verwond hebben. Agenten die ter plaatse gingen hebben jongen uit Ermelo aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van het voorval. De jongen uit Putten raakte gewond aan zijn hoofd en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.