+ Roemenen met ruim 70 LCD TV’s aangehouden

Geplaatst op 31 maart 2010, om 17:29 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 31 maart op de snelweg A18 nabij Doetinchem drie mannen uit Roemenië aangehouden. Zij worden verdacht van heling. In hun voertuig trof de politie ruim 70 LCD televisies aan. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst.

De politie hield het voertuig, een bestelbus met een Engels kenteken, staande bij een controle op de snelweg A18 van Varsseveld naar Doetinchem. De inzittenden bleken drie mannen uit Roemenië van 25 en 30 jaar die ruim 70 LCD televisies vervoerden. De mannen konden geen geldige documentatie, zoals een vrachtbrief, van de televisies tonen. Hierop is het trio aangehouden op verdenking van heling en zijn de mannen overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De televisies zijn in beslag genomen en de politie stelt een onderzoek in naar de herkomst ervan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Verdachten poging tot winkeldiefstal opgepakt

LICHTENVOORDE – De politie heeft dinsdag 30 maart een trio uit Lelystad (twee vrouwen en een man) aangehouden voor poging tot winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Markt in Lichtenvoorde.

De politie kreeg om 15:15 uur de melding dat twee vrouwen geprobeerd hadden spullen weg te nemen bij een drogisterij aan de Markt in Lichtenvoorde. Toen het winkelpersoneel in de gaten kreeg dat de vrouwen spullen probeerden te stelen, maakten de verdachten zich snel uit te voeten. Getuigen zagen dat de vrouwen in een donkerkleurige auto stapten en wegreden. Naar aanleiding van hun signalement en dat van de auto, kon de politie hen (18 en 20 jaar) even later aanhouden in Winterswijk. Ook de bestuurder (20 jaar) van de auto werd aangehouden. In de auto trof de politie diverse spullen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De auto waarin zij reden is in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak basisschool

DOETINCHEM – In de nacht van maandag op dinsdag 30 maart is er ingebroken bij een basisschool aan het Lavendelveld in Doetinchem. Hierbij werden onder andere computerapparatuur meegenomen.

De inbraak werd dinsdagochtend gemeld. Men is de school binnen gekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Gewond bij val van fiets door aanrijding

TERBORG – Een 66-jarige fietser uit Silvolde raakte dinsdag 30 maart gewond bij een aanrijding met een andere fietser, een 61-jarige man uit Gaanderen. Dit gebeurde op de kruising van de Industrieweg met de IJsselweg in Terborg.

De hulpdiensten kregen om16:45 uur de melding van het ongeval. De 66-jarige man fietste over de Industrieweg in de richting van de IJsselweg. Bij de kruising aangekomen, stopte hij niet, waardoor de 61-jarige fietser die over de IJsselweg in de richting van Gaanderen reed en voorrang had, hem aantikte en hij op de grond viel. Hierbij liep de 66-jarige man een hoofdwond en diverse schaafwonden op handen en knieën op. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man met openstaande boetes aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdag 30 maart met de hulp van winkeliers uit de binnenstad in Doetinchem een 44-jarige man uit Arnhem staande gehouden. Hij gedroeg zich verdacht en bleek bij controle gesignaleerd te staan voor andere delicten. Hierop werd de man aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 13.00 uur de melding dat een winkelier in het centrum in Doetinchem een verdacht persoon in zijn winkel in de gaten hield. Naar aanleiding van zijn signalement kon de politie de man even later op de Doctor Huber Noodtstraat staande houden. Hij bleek geen winkeldiefstal te hebben gepleegd, maar stond bij de politie wel geregistreerd voor andere delicten. Hij moest nog onder andere nog enkele openstaande boetes betalen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Van de betreffende winkel kreeg hij een winkelverbod.