Twintig jaar geëist in zaak-Joanne - GelreNieuws.nl

Twintig jaar geëist in zaak-Joanne

Geplaatst op 24 maart 2010, om 12:29 uur

ZUTPHEN – Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Zutphen twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen de man die er van wordt verdacht de Aaltense Joanne Noordink te hebben gedood en verkracht.

De 33-jarige Ehsan B. verklaarde dinsdag dat hij de vrouw 11 december 2008 had gewurgd na een vrijpartij. De man is doodslag, verkrachting en diefstal van goederen ten laste gelegd. Moord met voorbedachte rade kan niet worden bewezen. 20 jaar cel is de maximale straf voor doodslag. De officier van justitie tilt er zwaar aan dat de man maandenlang zijn mond heeft gehouden en later tegengestelde verklaringen heeft afgelegd.

De angst dat ze zwanger was geraakt, dreef hem tot zijn daad. Na haar dood begroef de Iraniër het lichaam van Noordink in zijn tuin. Daar werd ze 3,5 maand later gevonden.

Emotioneel verhaal ouders Joanne

ZUTPHEN – De ouders van de vermoorde Joanne Noordink hebben woensdag hevig geëmotioneerd gebruikgemaakt van het spreekrecht. Ze deden dat samen.

“De leugens, de grove insinuaties die gedaan zijn toen Joanne na een hel van 104 dagen eindelijk was gevonden. Dat heeft ons zo ongelooflijk veel pijn gedaan. Wij moesten haar verdedigen, terwijl ze vermoord was. Zo gemeen.”

Helma Noordink: “Hij zat notabene in de kerk te bidden voor Joanne. Hoe is het mogelijk. Hij heeft iedereen voor de gek gehouden en om de tuin geleid. Het is zo doortrapt en gemeen. Het ergste is nog dat we geen afscheid konden nemen. We zijn geconfronteerd met een gesloten kist.”