Drie auto’s uitgebrand in Apeldoorn

Geplaatst op 24 maart 2010, om 10:06 uur

APELDOORN – Op een parkeerplaats aan de Viltmakersdonk in Apeldoorn, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 24 maart drie naast elkaar geparkeerde auto’s vrijwel volledig uitgebrand, een vierde auto raakte door de vlammen ernstig beschadigd. Niemand raakte gewond.

De brand werd kort na 3.30 uur gemeld. Vanwege het brandgevaar en de rookoverlast werd door politie en brandweer een begin gemaakt met het ontruimen van het nabijgelegen flatgebouw. Kort daarop bleek dat door de vorderingen van het bluswerk niet meer nodig. De ambulancedienst werd nog ingeschakeld om bewoners te onderzoeken op mogelijke gezondheidsklachten. Voor niemand was meer medische hulp noodzakelijk. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Politie en brandweer hebben direct een technisch onderzoek ingesteld, maar een oorzaak kon nog niet worden vastgesteld. Er wordt nog aanvullend technisch onderzoek uitgevoerd.

De politie is woensdagochtend direct gestart met een buurtonderzoek en is op zoek naar getuigen die kort voor de brand daar bijzonderheden hebben gezien of hierover informatie hebben. Ook roept zij de wijkbewoners op om alert te zijn en bij onraad of een verdachte situatie direct te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.