+ Vrouwen bestelen bewoonster met smoes - GelreNieuws.nl

+ Vrouwen bestelen bewoonster met smoes

Geplaatst op 5 maart 2010, om 14:55 uur

politieTWELLO – Op zaterdag 28 februari is een bejaarde vrouw aan de Prinses Marijkestraat in Twello het slachtoffer geworden van diefstal en poging tot oplichting. De politie vraagt getuigen die de verdachten hebben gezien, te bellen met 0900 – 8844.

Twee vrouwen wisten zich omstreeks 19:30 uur met een smoes bij de vrouw naar binnen te praten. Zij vertelden dat zij van de thuiszorg waren. Met een afleidingsmanoeuvre wisten zij onder meer een bankpasje te stelen van het slachtoffer.

Rond 20:30 uur kreeg het slachtoffer een telefoontje van een man die zich uitgaf als een medewerker van de bank waar zij klant van is. Hij probeerde met een smoes haar pincode te achterhalen. Deze heeft de vrouw niet gegeven.

Eén van de vrouwen is ongeveer 1,65 meter lang en heeft een mollig postuur. Zij is rond de 40 jaar oud en droeg een donker gekleurde hoofddoek. De tweede vrouw is ongeveer 1,75 meter lang en had een slank postuur. Zij is rond de 30 jaar oud en heeft zwart haar.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt mogelijke slachtoffers van eenzelfde oplichting aangifte te doen. Tevens wordt aan mensen verzocht die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met het feit contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

De politie raad aan om nooit pincodes via de telefoon af te geven.

Inbraak woning

ZUTPHEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 5 maart is er ingebroken in een woning aan de Graaf Ottosingel in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 02:30 uur melding van de inbraak. Ter plaatse kon worden vastgesteld dat men via een geforceerd raam is binnen gekomen. Er is onder meer een LCD-scherm weggenomen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.