Slachtoffer incident A1 was niet gekneveld - GelreNieuws.nl

Slachtoffer incident A1 was niet gekneveld

Geplaatst op 5 maart 2010, om 15:11 uur

TERSCHUUR/TWELLO – Bij het incident op de A1 bij Terschuur, waarbij op donderdagavond 4 maart een man tegen zijn wil in een auto zou zijn meegenomen heeft de politie diezelfde avond drie aanhoudingen verricht.

Zie ook: – Geknevelde man auto ingetrokken

Het gaat om drie mannen uit Utrecht van 43, 25 en 27 jaar. Naar nu blijkt was de 43-jarige kennelijk het slachtoffer van een ruzie, naar aanleiding van een zakelijk conflict.

Rond vijf uur die namiddag kregen de drie mannen, bekenden van elkaar, ruzie over een zakelijk conflict terwijl ze onderweg waren richting het Oosten van het land. Het slachtoffer zou daarbij door een van de twee anderen mishandeld zijn tijdens een pauze bij het benzinestation langs de A1 bij Terschuur. Het slachtoffer liep vervolgens weg en sprak een getuige aan. Kort daarna zou het slachtoffer door de andere twee mannen zijn vastgepakt en in de auto zijn gezet. De getuige waarschuwde daarop de politie die vervolgens op basis van die eerste informatie groot alarm sloeg.

Niet gekneveld
Met verschillende politiewagens werd de achtervolging ingezet, die op de A1 bij Twello tot een eind kwam. Alle inzittenden werden daarbij aangehouden omdat op dat moment niet duidelijk was wie verdachte of slachtoffer was. Bij een eerste verhoor bleek al gauw dat de 43-jarige niet meer als verdachte kon worden aangemerkt. De man heeft inmiddels een verklaring afgelegd, waarbij onder meer vast kwam te staan dat hij – in tegenstelling tot eerdere berichtgeving – niet gekneveld was. Wat er uiteindelijk verder precies is voorgevallen wordt nog nader door de politie onderzocht. De twee Utrechters van 25 en 27 jaar zitten nog vast.