+ Zakkenrollers actief! - GelreNieuws.nl

+ Zakkenrollers actief!

Geplaatst op 30 maart 2010, om 18:03 uur

APELDOORN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 maart is een 20 jarige man uit Apeldoorn op de Hoofdstraat het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Een 25-jarige Apeldoornse werd maandagmiddag 29 maart van haar mobiele telefoon bestolen.

De man had zijn portemonnee in zijn broekzak zitten. Toen hij deze wilde pakken merkte hij dat deze was verdwenen. Er zat onder meer een geldbedrag in de portemonnee.

De mobiele telefoon van de vrouw, werd maandag tussen 14:00 uur en 16:00 uur op de Griftstraat onopgemerkt uit haar tas gestolen. De politie adviseert om tassen altijd dicht te ritsen en in het zicht bij zich te dragen.

Aanhouding na winkeldiefstal

APELDOORN – Een medewerker van een kledingwinkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn heeft op maandag 30 maart een 18-jarige vrouw uit Vaassen aangehouden voor diefstal van schoeisel uit de winkel.

De politie kreeg omstreeks 14:40 uur de melding van de diefstal. Het alarm van de detectiepoortjes is afgegaan toen de vrouw de winkel uit wilde lopen. Hierop werd zij aangesproken door een personeelslid en gaf de diefstal toe. In haar tas zat onbetaald schoeisel. Ter plaatse kon de politie de vrouw aangehouden. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Drietal aangehouden na fietsdiefstal

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 30 maart op de Loolaan in Apeldoorn twee mannen uit Dieren en een man uit Arnhem aangehouden voor het stelen van een fiets.

Een ooggetuige zag de drie jongens met de leeftijd 20, 22 en 26 jaar omstreeks 02:35 uur verdacht tussen de huizen doorlopen. Op een gegeven moment kwam één van hen met een fiets tussen de huizen vandaan. De getuige heeft hierop de politie gebeld. Deze kon de drie omstreeks 02:45 uur aanhouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Politieman betrapt drugsdealer

APELDOORN – De politie heeft op maandagmiddag 29 maart op de Stationsstraat in Apeldoorn een 66-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij werd door de politie betrapt op het verkopen van harddrugs.

De Apeldoorner stond omstreeks 10:30 uur op het station Apeldoorn Centraal. Hier ontmoette hij een man met wie hij drugs en geld uitwisselde. Een politieman zag het uitwisselen van geld en drugs. Hij heeft de man hierop aangehouden voor het verhandelen van drugs. De man droeg meerdere zakjes harddrugs bij zich. De man is overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt insluiper

APELDOORN – De politie heeft op maandagavond 29 maart op de Tweelingenlaan in Apeldoorn een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van insluiping.

De politie kreeg omstreeks 19:30 uur de melding van de insluiping aan het Oranjetipje in Apeldoorn. Hier was een insluiper overlopen door een bewoner. Na onderzoek in de buurt trof de politie de man die aan het gegeven signalement voldeed. De man werd aangehouden voor insluiping en werd overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Autodiefstal

APELDOORN – Op maandag 29 maart is er op de Zutphensestraat een personenauto gestolen. De auto stond op een carpoolplaats.

De eigenaar heeft de auto omstreeks 07:30 uur geparkeerd op de carpoolplaats. Toen hij om 14:30 uur terugkwam om zijn auto te pakken bleek deze er niet meer te staan. Het gaat om een zilvergrijze Volkswagen Touran met kenteken 73-HJZ-9. De auto staat intussen als gestolen gesignaleerd.
De politie doet onderzoek naar de autodiefstal en vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de diefstal contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844

Diefstal aanhangwagen

APELDOORN – In het weekend van vrijdag op maandag 29 maart is er aan de Stadhoudersmolenweg een aanhanger inclusief lading gestolen van een bedrijventerrein van een bouwfirma.

De diefstal werd op maandagmorgen ontdekt door een werknemer. Op de aanhanger lagen PCV buizen. Deze zijn ook ontvreemd. Het gaat om een staalkleurige aanhanger met kenteken WN-87-YV.
De politie doet onderzoek naar de diefstal en vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de diefstal contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.