+ Bejaarde vrouw slachtoffer van inbraak - GelreNieuws.nl

+ Bejaarde vrouw slachtoffer van inbraak

Geplaatst op 15 april 2010, om 15:55 uur

ZUTPHEN – Op zaterdag 10 april is een bejaarde vrouw aan de Johan de Witplantsoen in Zutphen het slachtoffer geworden van diefstal. De politie is op zoek naar getuigen.

Een vrouw wist zich omstreeks 21.15 uur met een smoes bij de vrouw naar binnen te praten. Ze deed zich voor als een medewerkster van de thuiszorg. Toen de vrouw de woning had verlaten, meldde zich de echte medewerkster van de thuiszorg. Enkele dagen later ontdekte het slachtoffer dat er een geldbedrag miste.

Het signalement van de vrouw luidt als volgt: blanke vrouw tussen de 35-40 jaar oud, volslank postuur en een rond gezicht. Ze droeg een donker jack, een witte kuitbroek en ze droeg een zwart bolhoedje op haar hoofd. De vrouw sprak gebrekkig Nederlands.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt mensen die iets gezien hebben of de vrouw aan de hand van het signalement menen te herkennen contact op te nemen via 0900-8844.

Beschonken automobilist aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 15 april een 26-jarige man uit Uithoorn aangehouden op de Havenstraat in Zutphen voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de bestuurder omstreeks 02.55 uur aan voor een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0.7 blies. De man is heengezonden met een boete en een rijverbod.

Jongen in bezit harddrugs aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdag 14 april een 19-jarige jongeman uit ’s-Gravenhage aangehouden op de Staringstraat in Zutphen. De jongeman bleek in zijn auto een hoeveelheid harddrugs te hebben.

De politie hield de man op bovenstaande locatie staande. Zijn gedrag was opvallend en het vermoeden bestond dat hij in het bezit was van harddrugs. Bij controle trof de politie in de auto hoeveelheden heroïne en cocaïne aan. De jongeman is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De harddrugs, enkele tientallen grammen, zijn in beslag genomen door de politie.