Beloning 10.000 euro voor gouden tip overval Lichtenvoorde

Geplaatst op 16 april 2010, om 13:45 uur

LICHTENVOORDE – De politie doet onderzoek naar een gewapende overval op een Action-winkel in Lichtenvoorde op vrijdag 26 februari 2010. De directie van Action looft 10.000 euro uit voor de gouden tip, die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de verdachte.

De politie onderzoekt ook of er een verband is met een eerdere overval op een snoep- en cadeauzaak aan de Markt in Lichtenvoorde op donderdag 21 januari.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op vrijdag 26 februari 2010 even voor 8.00 uur wachtte een overvaller buiten de Action-winkel in Lichtenvoorde het winkelpersoneel op. Toen zij arriveerden werden ze onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen de winkel in te gaan en geld af te geven. De verdachte is daarna te voet gevlucht.

Op donderdagmiddag 21 januari omstreeks 17.30 uur kwam een man een snoep- en cadeauwinkel in Lichtenvoorde binnen en bedreigde de aanwezige medewerker met een vuurwapen. Met een onbekend geldbedrag sloeg hij vervolgens op de vlucht over de Markt.

Na de overvallen stelde de politie direct een onderzoek in. Zo werd er in beide gevallen ook een SMS-Alertbericht verstuurd en werd een speurhond ingezet. De binnengekomen informatie, het buurtonderzoek en het rechercheonderzoek hebben nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Signalement

Het signalement komt in beide gevallen overeen. Daarom onderzoekt de politie of er sprake is van dezelfde verdachte in beide overvalzaken.
De verdachte heeft een lengte van ongeveer 175 cm, geschatte leeftijd tussen de 20 -25 jaar en een getinte huidskleur. Hij droeg een zwart grijze muts en een donkere sjaal voor zijn gezicht. De politie is op zoek naar tips en getuigen.

Beloning
De directie van Action looft 10.000 euro uit voor de gouden tip, die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de verdachte die op vrijdag 26 februari het winkelpersoneel van een Actionfiliaal in Lichtenvoorde met een vuurwapen bedreigde en geld buit maakte.

Tips kunnen doorgegeven worden aan de politie via 0900 – 8844.

Video uit Archief: