+ Twee gewonden bij kop-staartbotsing Neede - GelreNieuws.nl

+ Twee gewonden bij kop-staartbotsing Neede

Geplaatst op 16 april 2010, om 14:19 uur

NEEDE – Op donderdagmiddag 15 april heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Rondweg in Neede. Hierbij zijn een 24-jarige man uit Almelo en een 19-jarige passagiere uit Hengelo (Ov) overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding vond omstreeks 17:00 uur plaats op de kruising Rondweg/Vaarwerkweg in Neede. De Almeloer en de Hengelose zaten bij elkaar in de auto en kwamen vanuit Neede en reden in de richting van Borculo. Zij wilden op het kruispunt vanaf de Rondweg de Vaarwerkweg inslaan. Een 21-jarige automobilist uit Neede die achter hen reed, zag dit niet en botste met behoorlijke snelheid tegen zijn voorganger. De man werd vermoedelijk verblind door de zon. De twee gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole na klachten uit de buurt

ULFT – De politie heeft donderdag 15 april in Ulft op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. Zo werd er naar aanleidingen van klachten van buurtbewoners op verschillende locaties de snelheid van passanten gecontroleerd. In totaal werden 31 bestuurders bekeurd.

De politie houdt met enige regelmaat gerichte verkeerscontroles. Hierbij worden onder meer klachten van het publiek over bijvoorbeeld snelheidsgedrag meegenomen tijdens zo’n controle. In Ulft heeft men op diverse plaatsen de snelheid van passerende voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 76, terwijl men 50 mocht rijden. Er zijn 12 bekeuringen voor deze overtreding uitgeschreven. Andere bekeuringen kregen bestuurders voor het niet dragen van de gordel, het niet handsfree bellen en het rijden met een gladde band.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com